Τι ζώδιο είναι το αφεντικό σου; Μάθε πώς θα σε λατρέψει!

Αν είναι Καρκίνος

Το αφεντικό Καρκίνος αδιαφορεί στην επιπολαιότητα ή την πολιτική στο γραφείο κι όταν πρόκειται για δουλειά αναμένει από σένα να εργάζεσαι εξίσου σκληρά. Σέβεται τη νοημοσύνη σου και την αίσθηση ότι ξέρεις τι πρέπει να γίνει σε μια δεδομένη στιγμή. Είναι λίγο καυστικός γι’ αυτό παρουσίασε τον εαυτό σου ως ένα φιλικό αλλά ευθύ χαρακτήρα.

Απόφυγε το σαρκασμό ή τα ανέκδοτα σχετικά με το χαρακτήρα του διότι παρεξηγείται. Αν τον αντιμετωπίσεις με αγάπη, σεβασμό, εκτίμηση και συμπόνια, αυτός ο ευαίσθητος χαρακτήρας θα γίνει ο καλύτερος φίλος που είχες ποτέ. Είναι διατεθειμένος να πάρει κάποιο από το φόρτο εργασίας σου ή να σου δώσει δουλειά στο σπίτι για να ηρεμήσεις. Βεβαιώσου ότι έχεις κάνει πολλά στο γραφείο ακόμα και το ξεσκόνισμα και γνωρίζεις τα πάντα για τη δουλειά σου ή τουλάχιστον ενδιαφέρεσαι να μάθεις. Περίμενε γκρίνια αν έρθεις αργά.

Περίμενε να είναι κατσούφης αν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα. Περίμενε σοκολατάκια για μια καλή δουλειά τα οποία θα τα φάτε οικογενειακά.

Αν είναι Λέων

Ο Λέων ως αφεντικό θα είναι καλά ντυμένος με μια χαρούμενη διάθεση και θα είναι πολύ διασκεδαστικός, αρκεί να έχει την προσοχή σου. Αλλά αν χάσει το ενδιαφέρον του στα πρόσωπα ή τα σχέδιά του να είσαι βέβαιος ότι όταν θα χρειασθείς την υποστήριξή του δε θα την έχεις. Θα λατρέψεις αυτή τη φωτεινή προσωπικότητα σε επαγγελματικό επίπεδο και θα διαπιστώσεις ότι είναι ένας καλός φίλος. Αυτό το αφεντικό εργάζεται σκληρά, παρατηρεί τα πάντα και αντιπαθεί αυτούς που είναι σνομπ.

Σε γενικές γραμμές είναι ζεστός, γενναιόδωρος και υπερήφανος. Ελέγχει τα πάντα και τείνει να επιβάλλεται στο προσωπικό του κυρίως επειδή δε θέλει να δει να αποτυγχάνει. Συχνά έχει μεγάλες φιλοδοξίες και μπορεί να ολοκληρώσει μια εργασία με την απόλυτη δύναμη της θέλησής του. Αλλά αν δεν είναι ενθουσιασμένος τείνει στην πλήξη και στην τεμπελιά. Χαμογέλασε, όταν σου αναθέτει μια δουλειά. Θα σε πάει έξω για φαγητό αν κάνεις μια καλή δουλειά. Θα σε συγχαρεί για τη σωστή διαχείριση της εταιρείας. Μη χασμουριέσαι όταν σου μιλάει για την προσωπική του ζωή.

Έχει τα νευράκια του αλλά θα σε παρακινήσει όταν έχει καλή διάθεση. Περίμενε να σε αντιμετωπίσει με αυταρχικότητα αν κάνεις κάποιο οικονομικό λάθος ή δεν έχεις προνοήσει σωστά.

Αν είναι Παρθένος

Μην αμφισβητήσεις την εξουσία του. Ο Παρθένος αισθάνεται ότι ξέρει τον καλύτερο τρόπο για να ολοκληρώσει το έργο του και έχει συνήθως δίκιο. Θα είναι διασκεδαστικός σε καθημερινή βάση και θα σου δίνει συνεχώς πληροφορίες σχετικά με ό,τι νέο υπάρχει. Κι εσύ θα πρέπει να το μοιραστείς έτσι ώστε και οι άλλοι να αρχίζουν να ενδιαφέρονται γι’ αυτό. Πιστεύει πραγματικά ότι μπορείς να επιτύχεις την τελειότητα αν δουλεύεις αρκετά σκληρά. Και ο ίδιος το κάνει, αναλαμβάνοντας σκληρή εργασία.

Ως διευθυντής είναι συχνά πάρα πολύ σκληρός με τον εαυτό του και τους γύρω του. Έχει την τάση να βασανίζεται για λεπτομέρειες και θα σταθεί σε μια μικρή ατέλεια. Μην το βλέπεις όμως ως κριτική, απλά δίνει χρήσιμες συμβουλές επειδή ξέρει ότι μπορείς να το κάνεις καλύτερα. Κάνε ατελείωτες και λεπτομερείς λίστες. Αν επισημάνεις ένα λαθάκι και το διορθώσεις θα γίνεις το δεξί του χέρι. Και φρόντισε να έρχεσαι στο γραφείο, καθαρός και περιποιημένος.

Μην κουτσομπολεύεις ή είσαι τεμπέλης και φυσικά μην έρχεσαι στο γραφείο κουρασμένος ή βαριεστημένος ή τουλάχιστον μην το δείχνεις.