Τι ζώδιο είναι το αφεντικό σου; Μάθε πώς θα σε λατρέψει!

Τι ζώδιο είναι το αφεντικό σου; Μάθε πώς θα σε λατρέψει!

Αν είναι Κριός

Αν έχεις έναν Κριό σαν αφεντικό να είσαι προετοιμασμένος ότι θα κάνει τις ανακοινώσεις του με ενθουσιασμό και περιμένει από εσένα,να είσαι εξίσου ενθουσιώδης. Ο Κριός επιδιώκει να παρακινήσει και να εμπνεύσει τους άλλους αλλά μπορεί να τα παρατήσει στη μέση.

Μην ανησυχείς όμως, ο Κριός είναι καλός στο να αναθέτει σε κάποιον άλλο να τελειώσει το έργο ενώ ό ίδιος το επιβλέπει. Θα σε εντυπωσιάσει η ζωηρή  προσωπικότητά του αλλά μπορεί να αναρωτηθείς πως έχει τόσα πολλά να πει για ένα θέμα. Να είσαι πάντα ενεργητικός και σε ετοιμότητα. Βεβαιώσου ότι έχεις πάντα ένα στυλό και τα βιβλία αναφοράς στο χέρι σου. Να προβάλεις τις καινούργιες ιδέες σου μόλις πας στη δουλειά σου και πρωί-πρωί.

Μην του εναντιώνεσαι και άφησέ τον να νομίζει ότι είναι το καλύτερο αφεντικό.

Αν είναι Ταύρος

Χρειάζεσαι κάποιον να σου μάθει σωστά τη δουλειά σου και να επιμείνει σ’ αυτό; Ο Ταύρος είναι αυτός που ψάχνεις. Αν είσαι υπάλληλος του Ταύρου δε νομίζω ότι του αρέσει να αστειεύεσαι και να μιλάς πολύ εν ώρα εργασίας. Δεν πειράζει η περιστασιακή φιλική συζήτηση αλλά ως επί το πλείστον αισθάνεται ότι όλοι είναι εκεί για ένα λόγο να εργασθούν ώστε να διατηρήσουν τον επαγγελματισμό. Δεν επιθυμεί διακοπές κατά τις εργάσιμες ώρες.

Δεν είναι δύσκολο να τον προσεγγίσεις γιατί διαθέτει εκλεπτυσμένο γούστο και εκτιμά τα λεπτότερα πράγματα στη ζωή. Ξέρει πως να λειτουργήσει αλλά ξέρει πως να σε βάλει και στη θέση σου. Ετοίμασε όλους τους λογαριασμούς και έλεγξε το ταμείο. Ένα αφεντικό Ταύρος θέλει να δει τα κέρδη γρήγορα. Περιποιήσου τον και φέρε του τον καφέ στο γραφείο. Να χαμογελάς, να ντύνεσαι με στυλ και να είσαι εργατικός.

Μετά από ώρες εργασίας, μπορείς να απολαύσεις καλό φαγητό και ποτό μαζί του και να διασκεδάσεις, βλέποντας και αυτήν την πλευρά της προσωπικότητάς του.

Αν είναι Δίδυμος

Το αφεντικό Δίδυμος είναι τόσο επικοινωνιακός και συνεργάσιμος που καταλαβαίνει πότε έχεις ανάγκη για ένα time out. Μπορεί να σου πει να ηρεμήσεις αν είσαι πιεσμένος με το φόρτο εργασίας. Αναμένει τα επιχειρήματά σου για να σταματήσεις για λίγο να ξεκουραστείς, να κάνεις ένα διάλειμμα και να συνομιλήσετε λίγο.

Έχει τελειοποιήσει την τέχνη της πειθούς και δεν έχει κανένα πρόβλημα να σου προτείνει τι είναι καλύτερο για εσένα. Γενικά κάνει καλές εντυπώσεις αλλά μπορεί μερικές φορές να είναι λίγο επιφανειακός, όταν είναι εντυπωσιασμένος. Αν νομίζεις ότι δεν έχει σημασία η εξωτερική σου εμφάνιση στη δουλειά σου κάνεις λάθος. Μπορεί να δελεαστεί από την ιδέα που παρουσίασες στο Power Point σου αλλά θα αποσπαστεί η προσοχή του από αυτό εάν είσαι απεριποίητος. Δίνει σημασία στο συνολικό πακέτο. Να μιλάς με στρατηγική και πάντα με χαμόγελο. Κράτησε όλες τις πληροφορίες στο μυαλό σου και βεβαιώσου ότι σε βλέπει να διαπραγματεύεσαι στρατηγικά τους πελάτες στο τηλέφωνο.

Κράτησέ τον ενημερωμένο για ό,τι συμβαίνει στη δουλειά αλλά μην κάνεις κακοπροαίρετο κουτσομπολιό. Να μιλάς όταν έχεις κάνει ένα λάθος εάν δε θέλεις την επίπληξή του.