Η νέα στολή-εξωσκελετός του ρωσικού στρατού θυμίζει Star Wars/Halo/Robocop κλπ. [Video]

Η νέα στολή-εξωσκελετός του ρωσικού στρατού θυμίζει Star Wars/Halo/Robocop κλπ. [Video]

Οι ταινίες τύπου Star Wars και Robocop αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τους ερευνητές του Central Research Institute for Precision Machine Building, οι οποίοι παρουσίασαν έναν πρωτότυπο εξωσκελετό για πιθανές μελλοντικές μάχες των Ρώσων στρατιωτών που θα τους προστατεύει και θα τους βοηθά να κερδίζουν πόντους σε αντοχή και επιδόσεις.

Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο των εγκαινίων του αντίστοιχου τμήματος του Εθνικού Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Μόσχας (MISIS) και σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ινστιτούτου, Oleg Chikarev, το concept θα είναι πλήρως υλοποιήσιμο μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

“Εργαζόμαστε επάνω στην κατασκευή της μελλοντικής στολής μάχης. Αυτό που βλέπετε είναι το όραμα μας για μια στολή που θα μπορεί να γίνει πραγματικότητα στα επόμενα δύο χρόνια. Συνεργαζόμαστε, επίσης, με κορυφαίες ρώσικες εταιρείες που εξειδικεύονται στην κατασκευή πολεμικού εξοπλισμού για να προσθέσουμε ιδιότητες που θα βοηθήσουν σημαντικά τους στρατιώτες μας να τα βγάλουν πέρα στο μελλοντικό πεδίο μάχης

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο τμήμα θα ασχοληθεί περαιτέρων με την κατασκευή στολών, εξωσκελετών και ρομπότ που σταδιακά θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τους ανθρώπους για αποστολές σε ξηρά, θάλασσα, αέρα και στο Διάστημα.

[via]