Tο Κατάρ επενδύει στον Πειραιά για σταθμό ανεφοδιασμού πλοίων με φυσικό αέριο

Tο Κατάρ επενδύει στον Πειραιά για σταθμό ανεφοδιασμού πλοίων με φυσικό αέριο

Ένα φιλόδοξο σχέδιο δημιουργίας στον Πειραιά εγκαταστάσεων καισταθμού εφοδιασμού πλοίων με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), βάζει σε εφαρμογή το Κατάρ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του energypress.gr.

sfdh

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του ιστότοπου, «φορέας υλοποίησης του σχεδίου είναι η κρατική QPI (Qatar Petroleum International), η οποία θα εισάγει LNG στον τερματικό σταθμό της Ρεβυθούσας και στη συνέχεια με κατάλληλα μικρά πλοία θα εφοδιάζει τα αεριοκίνητα πλοία της ακτοπλοΐας που πάνε κι έρχονται στον Πειραιά».

«Αυτή τη στιγμή», επισημαίνεται από το άρθρο, «δεν υπάρχει κανένα πλοίο της ελληνικής ακτοπλοϊας που να κινείται με αέριο, αλλά σύντομα η εικόνα αυτή θα αλλάξει».

Και αυτό γιατί, «ήδη από τον περασμένο Αύγουστο ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είχε υποσχεθεί ότι τουλάχιστον ένα επιβατηγό πλοίο θα κινείται μέσα στο 2014 με LNG και είχε ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες για την υλοποίηση του στόχου αυτού. Είχε προς τούτο προχωρήσει στη σύσταση σχετικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων οι οποίοι υπέβαλλαν τις σχετικές προτάσεις τους».

Για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα, πατήστε εδώ.