Πρόγραμμα απασχόλησης 4.800 γυναικών στην Δυτική Ελλάδα

Πρόγραμμα απασχόλησης 4.800 γυναικών στην Δυτική Ελλάδα

Την ευκαιρία να δημιουργήσουν ξανά θα έχουν 4.800 γυναίκες που θα ωφεληθούν από το νέο πρόγραμμα «Ένωση για την Απασχολούμενη Γυναίκα».

G

Το πρόγραμμα αφορά γυναίκες από 11 περιφέρειες της χώρας, οκτώ Περιφέρειες Σύγκλισης (Ανατολική Μακεδονία- Θράκη, Θεσσαλία, Ηπειρος, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη) και τρεις Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου (Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Αττική).

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν σε εκδήλωση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (ΟΕΣΥΝΕ) και της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ», οι οι ωφελούμενες θα είναι γυναίκες απασχολούμενες σε επισφαλείς θέσεις εργασίας (πχ συμβάσεις ορισμένου χρόνου, εκ περιτροπής απασχόληση, μερική απασχόληση κλπ), όπως επίσης και αυτοαπασχολούμενες, για την παραμονή τους στην αγορά εργασίας μέσω ανάληψης επιχειρηματικής πρωτοβουλίας.

«Εκείνες που χρειάζονται βοήθεια είναι οι κοινωνικά ευάλωτες ομάδες όπως και οι γυναίκες. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα δώσει την ευκαιρία σε 4.800 γυναίκες να δημιουργήσουν ξανά, ενώ το πρόγραμμα των 9,7 εκατομμυρίων ευρώ που χρηματοδοτείται 100% από το ΕΣΠΑ είναι ουσιαστικά τρία πράγματα: έργα, κοινωνική πολιτική και τελικά άνθρωποι», ανέφερε στην εκδήλωση ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Οι ενδιαφερόμενες γυναίκες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 801 300 3970 (αστική χρέωση από σταθερό και κινητό) για οποιαδήποτε πληροφορία για το πρόγραμμα.