Μώραλης: «Έτσι θα γίνει δυνατός ο Πειραιάς»

Μώραλης: «Έτσι θα γίνει δυνατός ο Πειραιάς»

Τη δημιουργία Διεθνούς Ναυτιλιακού Κέντρου, στα πρότυπα του City του Λονδίνου, προαναγγέλλει τη Δευτέρα ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά και επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», Γιάννης Μώραλης.

090209

Στον Τουρισμό και τη Ναυτιλία εστιάζει τη Δευτέρα ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης προκειμένου, όπως αναφέρει, το μεγάλο λιμάνι να αποκομίσει τα μεγάλα οφέλη που δεν μπόρεσε να έχει στο παρελθόν. 

Έξι 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για τον πρώτο γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» άνοιξε τα χαρτιά του στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική». 

Ο Γιάννης Μώραλης σημειώνει ότι ο Πειραιάς είναι απολύτως συνδεδεμένος με τη θάλασσα, συμπληρώνοντας ότι από τους τομείς της Ναυτιλίας, της Επιχειρηματικότητας και του Τουρισμού, μπορεί να αντλήσει δουλειές, ανάπτυξη και ευημερία. 

Στη συνέντευξή του ο Γιάννης Μώραλης προαναγγέλλει τη δημιουργία Διεθνούς Ναυτιλιακού Κέντρου στον Πειραιά, το οποίο θα αναπτυχθεί στα πρότυπα του λονδρέζικου City (maritime London). 

Απώτερος στόχος της μετατροπής, η προσέλκυση ναυτιλιακών εταιριών που θα συνδράμει στη στήριξη όλων των συναφών επιχειρήσεων. 

Παράλληλα, θα επιδιώξει διεθνείς επαφές, ώστε ο Πειραιάς να καθιερωθεί ως λιμάνι αφετηρίας κρουαζιέρας. 

Για τη βελτίωση της καθημερινότητας των Πειραιωτών ο Γιάννης Μώραλης ανέφερε οκτώ τομείς

* Τη βελτίωση της καθαριότητας 
* Τον εκσυγχρονισμό της Αγοράς 
* Τις παρεμβάσεις στο κυκλοφοριακό και τη στάθμευση 
* Τις αναπλάσεις σε όλη την πόλη 
* Τη δημιουργία χώρων πρασίνου 
* Την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης 
* Τη δημιουργία χώρων για τα παιδιά και 
* Το σχεδιασμό ενεργειών για να βελτιωθεί η ζωή σε κάθε γειτονιά του Πειραιά. 

Για το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα των κατοίκων του Πειραιά, την ανεργία, ο υποψήφιος δήμαρχος έχει σχεδιάσει μία σειρά δράσεων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, από τις οποίες θα προκύψουν βιώσιμες νέες θέσεις εργασίας. 

«Θα στεγάσουμε 100 νεοφυείς επιχειρήσεις με έμφαση στην καινοτομία, ενώ θα στηρίξουμε με προγράμματα, όπως την απαλλαγή από δημοτικά τέλη, τις υφιστάμενες επιχειρήσεις, ώστε να προσλάβουν ανέργους», λέει ο Γιάννης Μώραλης. 

Τονίζει χαρακτηριστικά ότι παρά το «πάγωμα» των δημοτικών τελών, ο Πειραιάς παραμένει η δεύτερη πιο ακριβή πόλη στην Ελλάδα 

Όσον αφορά στο κυκλοφοριακό υποστηρίζει ότι οι πρόσφατες μονοδρομήσεις έφεραν σύγχυση και ο σχεδιασμός της διαδρομής του Τραμ έγινε χωρίς ουσιαστική ενημέρωση των Πειραιωτών. 

Για τη βελτίωσή του ο συνδυασμός «Πειραιάς Νικητής» θα ενσωματώσει τη λειτουργία του Τραμ με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετεί και να μην φέρνει περισσότερα προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων. 

Για τα οικονομικά του δήμου ο Γιάννης Μώραλης κατηγορεί την απερχόμενη αρχή του Βασίλη Μιχαλολιάκου για «αδιαφάνεια, έλλειψη στρατηγικής και σκέψης για το πώς ο δήμος μπορεί να στηρίξει τα ευάλωτα άτομα και τους επιχειρηματίες της πόλης». 

Σημειώνει ότι με έμφαση στη διαφάνεια θα εισαγάγει τις Ηλεκτρονικές Δημοπρασίες, ενώ στην ιστοσελίδα του δήμου οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο την πορεία των εσόδων και των εξόδων του.