Δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου! Το ανακοίνωσε πριν λίγο ο Πρωθυπουργός

Σε δραματικούς τόνους το διάγγελμα του πρωθυπουργού για το δημοψήφισμα της επόμενης Κυριακής. «Στο εκβιαστικό τελεσίγραφο να απαντήσουμε με δημοκρατία, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα».

Screenshot - 27_6_2015 , 1_03_47 πμ

Την διεξαγωγή δημοψηφίσματος ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση προς τους δανειστές και κυρίως προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τους οποίους κατηγόρησε πως θέλουν να ταπεινώσουν τον λαό.

«Κληθήκαμε να εφαρμόσουμε την δική σας εντολή της 25ς του Γενάρη την εντολή να τερματιστεί λιτότητα και να επανέλθει η κοινωνική δικαιοσύνη και να οδηγηθεί στην οριστική έξοδο από την κρίση. Μας ζητήθηκε να εφαρμόσουμε τις μνημονιακές συμφωνίες που σύναψαν προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά ούτε μια στιγμή δεν σκεφτήκαμε να υποκύψουμε μετά από πέντε μήνες οι εταίροι μας κατέληξαν σε τελεσίγραφο. Στις αξίες του κοινού μας ευρωπαϊκού οικοδομήματος μας ζητήθηκε να υπογράψουμε μια πρόταση που συσσωρεύει δυσβάσταχτα μέτρα που διογκώνουν τις κοινωνικές ανισότητες. Προτάσεις που παραβιάζουν ευθέως τα κοινωνικά δικαιώματα στις εργασία. Δεν είναι μια βιώσιμη και επωφελής συμφωνία αλλά έχει στόχο και την ταπείνωση ενός ολόκληρου λαού. Οι προτάσεις αποδεικνύουν την εμμονή του ΔΝΤ στην σκληρή πολιτική λιτότητα» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Ελληνίδες και έλληνες μας βαραίνει μια ιστορική ευθύνη απέναντι στους αγώνες και στις θυσίες του ελληνικού λαού απέναντι στην εθνική μας κυριαρχία, απέναντι στο μέλλον της χώρας μας υποχρεώνει να απαντήσουμε στο τελεσίγραφο. Συγκάλεσα υπουργικό συμβούλιο και πρότεινα την διεξαγωγή δημοψηφίσματος Αύριο θα συνεδριάσει εκτάκτως η βουλή με ερώτημα την αποδοχή ή την απόρριψη της απόφασης των θεσμών. Έχω ενημερώσει μερικούς από τους εταίρους. Η απόφαση αυτή γίνεται προκειμένου ο ελληνικός λαός να αποφασίσει αν θέλει να δεχτεί την πρόταση και θα σεβαστώ όποια απόφασή του. Στον αυταρχισμό να απαντήσουμε κυρίαρχα και περήφανα. Δεσμεύομαι να σεβαστώ το αποτέλεσμα της δημοκρατικής επιλογής όποιο και αν είναι αυτό. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης. Όμως Ευρώπη χωρίς δημοκρατία είναι Ευρώπη χωρίς πυξίδα»