Boeing 777: Μέχρι τον Νότιο Παγωμένο Ωκεανό φθάνουν οι έρευνες

Boeing 777: Μέχρι τον Νότιο Παγωμένο Ωκεανό φθάνουν οι έρευνες

Αισιδόδοξος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας -Σήμερα, δύο κινεζικά και δύο ιαπωνικά αεροσκάφη προστέθηκαν στη διεθνή επιχείρηση αναζήτησης του αεροπλάνου

7979B987BD9CEDDC502BE76014DD5588

Μπορεί οι χθεσινές έρευνες να μην είχαν κάποιο σημαντικό αποτέλεσμα, όσον αφορά στον  εντοπισμό του εξαφανισμένου Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines, ωστόσο, οι αρχές συνεχίζουν να «οργώνουν» σήμερα τον Ινδικό Ωκεανό, ψάχνοντας για τα συντρίμμια που «έδειξε» χθες ο κινεζικός δορυφόρος.

Μάλιστα, ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τόνι Άμποτ, είπε την Κυριακή ότι ένα αυστραλιανό αεροσκάφος εντόπισε το Σάββατο πολλά, νέα αντικείμενα, εκ των οποίων και μία ξύλινη παλέτα και εξέφρασε την Κυριακή την αισιοδοξία του, κάνοντας λόγο για πολλά, «αξιόπιστα» στοιχεία.

inar1

«Υπάρχουν ελπίδες… πως πιθανόν βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο προκειμένου να ανακαλύψουμε τι συνέβη», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι πρόκειται για «αριθμό αντικειμένων τα οποία βρίσκονται κοντά το ένα στο άλλο μέσα στην αυστραλιανή ζώνη ερευνών» που εκτείνεται σε περίπου 36.000 τ.χ. σε μια περιοχή που είναι από τις πιο αφιλόξενες που πλανήτη.

Έτσι, σήμερα, δύο κινεζικά και δύο ιαπωνικά αεροσκάφη προστέθηκαν στη διεθνή επιχείρηση αναζήτησης του αεροπλάνου.

Το αντικείμενο, διαστάσεων 22,5 επί 13 μέτρων, που εντοπίστηκε από τον δορυφόρο φέρεται να βρίσκεται περίπου 120 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου είχαν ληφθεί οι πρώτες εικόνες από αυτό που θεωρείτο πως ήταν τα συντρίμμια της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines.

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων, το αυστραλιανό πλοίο HMAS Success έχει ήδη σταλεί στην περιοχή αναζήτησης μαζί με ακόμα δύο εμπορικά πλοία. Επίσης, κινεζικά, βρετανικά και μερικά ακόμα αυστραλιανά πλοία κατευθύνονται προς την περιοχή.

Πάντως, η αυστραλιανή Αρχή Ναυτικής Ασφάλειας (AMSA), που συντονίζει τις έρευνες, φάνηκε περισσότερο επιφυλακτική, εξηγώντας πως ένα αεροπλάνο P3-Orion της αυστραλιανής Πολεμικής Αεροπορίας εξοπλισμένο με όργανα ηλεκτρονικής και οπτικής παρατήρησης, δεν είδε παρά «δέσμες φυκιών».

inar2

Οκτώ πολιτικά και στρατιωτικά αεροπλάνα, καθώς και πολλά εμπορικά πλοία και πολεμικά σκάφη, πρόκειται να ελέγξουν σήμερα μια έκταση μερικών εκατοντάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων σε απόσταση 2.000-2.500 χλμ. νοτιοδυτικά του Περθ.

Παράλληλα, η Κίνα, 153 πολίτες της οποίας βρίσκονταν μέσα στο Μπόινγκ 777, ανακοίνωσε πως αποστέλλει στη ζώνη πολλά πλοία και δύο αεροπλάνα Ιλιούσιν IL-76, που αναμένονται αύριο, Δευτέρα, στο Περθ.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτογραφία με ημερομηνία 18 Μαρτίου που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες από την Κρατική Διοίκηση για τις Επιστήμες, τις Τεχνολογίες και τις Βιομηχανίες Άμυνας, έδειχνε ένα αντικείμενο μήκους 22 μέτρων και πλάτους 13 μέτρων.

[youtube id=”_ULYueX80Go” width=”620″ height=”360″]

Το φτερό ενός Μπόινγκ 777-200ER έχει μήκος περίπου 27 μέτρα και πλάτος 14 στη βάση του, ενώ η άτρακτός του έχει μήκος 63,7 μέτρα και πλάτος 6,2 μέτρα.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους των επιχειρήσεων, η προτεραιότητα είναι να βρεθεί το συντομότερο το «μαύρο κουτί» διότι παύει να εκπέμπει έπειτα από 30 ημέρες. Όμως ο χρόνος που περνάει δεν ευνοεί την Μαλαισία και τις 25 άλλες χώρες που συμμετέχουν στις έρευνες.

Πηγή : http://www.protothema.gr/world/article/363994/edeinoun-tis-ereunes-gia-to-boeing-sto-notio-indiko-/