Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στη Θάσο!

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει στάχτη πάνω από 5.000 στρέμματα πευκοδάσους – Στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 93 πυροσβέστες με 36 οχήματα, 58 πεζοπόρο τμήμα, 2 πετζετέλ, 5 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα

φωτιά στη Θάσο 3Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες σε χαράδρα στην περιοχή Καλλιράχη Θάσου.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε περιοχή κοντά σε εγκαταλελειμμένο σκουπιδότοπο, στην ορεινή Καλλιράχη, και επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο νησί, και φτάνουν σε ένταση τα 7 μποφόρ.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν 93 πυροσβέστες με 36 οχήματα, 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα, πέντε αεροσκάφη, τρία ελικόπτερα και 2 πετζετέλ. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν και κάτοικοι με αγροτικά μηχανήματα κι εκσκαφείς καθώς και εθελοντές δασοπυρόσβεσης.

Σε επιφυλακή βρίσκεται το προσωπικό από 2 φέρι- μπoτ σε Λιμένα και Κεραμωτή για να μεταφέρουν αν κριθεί αναγκαίο εξοπλισμό και δυνάμεις.

Σύμφωνα με ισχυρισμούς κατοίκων δύο κτηνοτροφικές μονάδες παραδόθηκαν στις φλόγες.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού, Κώστα Χατζηεμμανουήλ, η φωτιά καίει τμήμα του δάσους που αποτεφρώθηκε μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 1989 και το οποίο στη συνέχεια αναγεννήθηκε.

Μέχρι στιγμής σύμφωνα με τον δήμαρχο, η φωτιά έχει κάψει περισσότερα από 4.000 στρέμματα δάσους με πεύκα και πλατάνια.

Από το απόγευμα, στο νησί βρίσκονται ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Άρης Γιαννακίδης και ο περιφερειακός διοικητής ΑΜ-Θ του Πυροσβεστικού Σώματος, προκειμένου να συντονίσουν καλύτερα το έργο της πυρόσβεσης.

φωτιά στη Θάσο 1

Πηγή : http://www.protothema.gr