Τα οφέλη του να πίνεις καθημερινά ζεστό νερό!

Τα οφέλη του να πίνεις καθημερινά ζεστό νερό!

Οι περισσότεροι από εμάς ξεκινάμε τη μέρα μας με μια κούπα καφέ ή τσάι για να μπορέσουμε να ενεργοποιηθούμε και να ξυπνήσουμε καλά.

Όταν όμως πίνουμε νερό, για κάποιο παράξενο λόγο, προτιμάμε να είναι κρύο- μάλιστα καμία φορά βάζουμε παγάκια. Σύμφωνα όμως τους επιστήμονες, αυτή η συνήθειά μας είναι λάθος και πρέπει να την αλλάξουμε, καθώς τα οφέλη του ζεστού νερού για τον οργανισμό μας είναι πολλά.

1. Διώχνει τις τοξίνες

Μια ζεστή κούπα νερό το πρωί βοηθάει σημαντικά τον οργανισμό σου, καθώς του δίνει το boost που χρειάζεται για να αποβάλλει τις τοξίνες, ενώ παράλληλα ενισχύει την πέψη έτσι χωνεύεις πιο εύκολα τα φαγητά σου. Για αυτό καλό είναι να μην πίνεις κρύο νερό ή αναψυκτικό όταν τρως, αλλά νερό σε θερμοκρασία δωματίου.

2. Μειώνει τη δυσκοιλιότητα

Όλοι λίγο πολύ έχουμε περάσει δυσκοιλιότητα και έχουμε πρηστεί σαν μπαλόνια στο λούνα παρκ. Όταν δεν ενυδατώνεσαι σωστά και δεν έχεις φυτικές ίνες στη διατροφή σου είναι πολύ λογικό να περνάς όλο και πιο συχνά δύσκολες μέρες. Ένα ποτήρι ζεστό νερό το πρωί (με άδειο στομάχι) μπορεί να σε βοηθήσει πραγματικά και να ενεργοποιήσει το εντερικό σου σύστημα σωστά.

3. Ανακουφίζει τον πόνο

Το ζεστό νερό γενικότερα είναι χαλαρωτικό και μπορεί να σε ανακουφίσει από πονοκεφάλους, πόνους περιόδου και μυϊκούς πόνους. Σκέψου μόνο την υπέροχη αίσθηση ενός ζεστού ντους στο τέλος μιας κουραστικής μέρας- γιατί αυτό λοιπόν να μην ισχύει και στο εσωτερικό του οργανισμού σου; Η θερμότητα του νερού μπορεί να ηρεμήσει τις μυϊκές συσπάσεις καθώς τα ζεστά υγρά αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος και βοηθάνε στη χαλάρωση των κουρασμένων μυών.

4. Βοηθάει στην απώλεια βάρους

Αν κάνεις δίαιτα το ζεστό νερό είναι ο απόλυτος σύμμαχός σου, καθώς η θερμότητά του αυξάνει τη θερμοκρασία σου άρα αυξάνει και τον ρυθμό του μεταβολισμού σου με αποτέλεσμα να καις περισσότερες θερμίδες.

5. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος

Όταν πίνεις ζεστό νερό βοηθάς και στην αποβολή των λιπαρών που θρονιάζονται στο σώμα σου (στα σημεία που όλες μισούμε) ενώ ενισχύεις την κυκλοφορία του αίματός σου και τη λειτουργία των μυών σου.