Σφαιρόπουλος: «Ήμασταν καλοί, μπορούμε και καλύτερα»

Σφαιρόπουλος: «Ήμασταν καλοί, μπορούμε και καλύτερα»

Ικανοποιημένος και με το παραπάνω ήταν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά τη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στη Γαλατασαράι, με τον Έλληνα κόουτς να λέει πως οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να παίξουν ακόμη καλύτερα.

ÌÐÁÓÊÅÔ basketball ÅÕÑÙËÉÃÊÁ euroleague ÏÓÖÐ ÃÁËÁÔÁÓÁÑÁÉ olympiakos galatasaray

Σίγουρος πως ο Ολυμπιακός μπορεί να παίξει ακόμη καλύτερα και να βελτιώσει αρκετά το παιχνίδι του, ήταν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά τη μεγάλη νίκη (93-66) επί της Γαλατασαράι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος:

«Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη διάθεση να παίξουν άμυνα. Τους το είπα και στα αποδυτήρια στο τέλος του αγώνα. Αν δεν έχουμε διάθεση δεν μπορούμε να βελτιώσουμε και τεχνικά θέματα που θέλουμε. Σίγουρα κάναμε καλό παιχνίδι, είχαμε τον έλεγχο σε 40 λεπτά. Σε κάποια σημεία με μικρά ξεσπάσματα οι αντίπαλοί μας μειώνανε αλλά με θέληση και προσπάθεια των παιδιών μέχρι τέλους επικρατήσαμε αρκετά εύκολα. Ναι μεν κάναμε καλό παιχνίδι, είμαστε στην αρχή όμως και μπορούμε ακόμα καλύτερα. Να βελτιώσουμε τους αυτοματισμούς μας και στην επίθεση και στην άμυνα. Παρά τα μόλις έξι λάθη που είναι σημαντικό και τις 26 ασίστ πάντα υπάρχουν θέματα που πρέπει να διορθώσουμε και στην άμυνα και στην επίθεση. Γι’ αυτό και είπα στα παιδιά ότι για τον χρόνο που δουλεύουμε η εμφάνιση είναι καλή αλλά μπορούμε ακόμα καλύτερα. Θέλω να κρατήσουμε χαμηλά τους τόνους. Ήταν μία νίκη και τίποτα παραπάνω. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε και ζέστανε την ατμόσφαιρα. Θέλουμε να αγκαλιάσουνε την προσπάθεια των παιδιών και να έχουμε και εμείς ένα έξτρα κίνητρο».

Για τις 26 ασίστ που είχε ο Ολυμπιακός: «Δουλέψαμε αρκετά ενώ είχαμε έφεση στην άμυνα από τότε που ξεκίνησα και θέλαμε να βάλουμε αρχές στο παιχνίδι μας, τώρα τελευταία δουλέψαμε αρκετά στην επίθεση. Είχαμε καλή κυκλοφορία στην επίθεση. Πιστεύω πάντα ότι μπορούμε να παίξουμε πολύ καλά. Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, όταν κάνουν αυτά που λέμε και που προγραμματίζουμε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Έχω πει ότι η άμυνα είναι το κλειδί για να κερδίσουμε τα μεγάλα παιχνίδια. Πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στα αμυντικά μας καθήκοντα, το ξέρουν αυτό οι παίκτες. Δεν έχουμε χρόνο να δουλέψουμε με προπονήσεις καθαρά αμυντικές. Οι εντάσεις στις προπονήσεις μετά και πριν τα ματς είναι διαφορετικές, δεν είναι ίδια η ένταση και αυτή την εβδομάδα έχουμε τρία παιχνίδια. Οι παίκτες έχουν ποιότητα για να καταλάβουν αμυντικά τι πρέπει να κάνουν, να έχουν τον ρόλο τους και να μάθουν από τα λάθη τους. Όλοι κάνουν τα καταλαβαίνουν και είναι σημαντικό αυτό».