Bad boys’ στην Πόλη τους!

1038201_2

Αδέρφια χαιρετώ! Ψες η ομάδα μας χάρισε ακόμα μια μαγική βραδιά απ’αυτές που συνεχώς, εδώ σ’αυτήν την στήλη, αναφέρουμε! Και για να μην ξεχνιόμαστε, η βδομάδα ήταν άκρως ερυθρόλευκη και θρυλική παρ’όλη την ατυχία στο ‘Ντα Λούζ’ της ποδοσφαιρικής μας ομάδας. Θα τους το ξεπληρώσει στον Ναό. Τώρα πίσω στην ομάδα-ευλογία του Ευρωπαικού μπάσκετ.

Στην Πόλη που δοξάστηκε αποφάσισε ο ΘΡΥΛΟΣ, από νωρίς, να στείλει το μήνυμα του. Εκεί όπου πραγματικά λίγες ομάδες θα φύγουν με ψηλά το κεφάλι, ο Ολυμπιακός όχι μόνο το έκανε αλλά απέδειξε με τρόπο εμφατικό ότι όταν το πράγμα δυσκολεύει τότε νιώθει πιο σίγουρος από ποτέ για την νίκη ανεξαρτήτως συνθηκών. Ο κόουτς Μπαρτζώκας αιφνιδίασε με την επιλογή Αγραβάνη αλλά ο μικρός, σαν έτοιμος από καιρό, πήρε σβάρνα μαζί με τους υπόλοιπους την παρέα του Αρόγιο και Τζαγουάι και έβαλε τον Άταμαν από νωρίς σε μπελάδες.

Ένα πρώτο ημίχρονο βγαλμένο απ’το μέλλον όπου η ομάδας μας χάρισε μπάσκετ ανωτάτου επιπέδου στους χιλιάδες φίλους της Γαλατά και στον Τούρκο σπίκερ που παραμιλούσε με τα τρομερά μωρά του Μπάρτζω. Ο ενορχηστροτής Σπανούλης βρήκε από νωρίς τα πατήματα του και μαζί του οι υπόλοιποι κομάντος της ομάδας του μεγάλου λιμανιού τον ακολούθησαν στον μανιώδη ρυθμό που επέβαλε ο αρχηγός. Με άμυνα που μοίραζε ξύλο σε όποια τούρκικη απειλή ερχόταν στο καλάθι και με επίθεση μυαλωμένη και σωστά οργανωμένη είτε χαμηλά είτε απ’την περιφέρεια έδειξε στους Τούρκους τι εστί Πρωταθλητής Ευρώπης.

Στο δεύτερο μέρος και με φορτωμένους με φάουλ τους Σίμονς, Αγραβάνη αλλά και τον Ντάνστον με 2 από νωρίς –προϊόν και της προκλητικής διαιτησίας του Λότερμόζερ- ο Ολυμπιακός ήξερε ότι θα αντιμετωπίσει μια αντεπίθεση που αν την κοντρόλαρε και την έφερνε στα μέτρα του θα έφευγε με το διπλό. Πράγμα που έγινε παρ’όλο που η Γαλατά κατάφερε να πάρει κεφάλι για πρώτη φορά με 57-56. Αμέσως επιστρατεύτηκαν όλα τα στοιχεία που συνοδεύουν τον ΘΡΥΛΟ μας (αυταπάρνηση και πάθος) και με μεγάλα σούτ από Πρίντεζη, Λοτζέσκι και Περπέρογλου αποτέλειωσαν τον αντίπαλο και έγειραν την πλάστιγγα προς το μέρος μας.

Η ομάδα μας δουλεύει σωστά και μεθοδικά, ακόμα δεν είναι έτοιμη και το πλάνο λέε ξεκάθαρα «Φλεβάρη ξεκινάμε»! Αυτό που είδαμε χθες ήταν ένα δείγμα των τρομερών ικανοτήτων που έχει αυτή η ομάδα αλλά και της πολύ καλής μελέτης του έμψυχου υλικού από τον έμπειρο και χωρίς άγχος για αποδείξεις, πλέον, Γιώργο Μπαρτζώκα και το επιτελείο του.

ΥΓ: Όπως έγραψε κι ένας φίλος, ελληνικό διαβατήριο στους Brent Κιάμο Petwey και Check Mat Lotzeski χθές!

ΥΓ1: Σπανούλης και Λό ανεβαίνουν και….ο νοών νοείτο.

ΥΓ2: Ωραία η διαιτησία κι το όλο κλίμα ψες, προπόνηση για τελικούς Α1 και Φ4 κάναμε.

ΥΓ3: Καλή επιτυχία στην Λαμποράλ, ελπίζουμε να αποφύγει την γκέλα στην Λευκωσία.