RED CARD 3 : Οι προτάσεις τσιμέντο και τα λόγια μπετόβεργες !

RED CARD 3 : Οι προτάσεις τσιμέντο και τα λόγια μπετόβεργες !

red card Αυτά φίλοι μου καλοί ήταν τα συστατικά στοιχεία της στοματικής μου κοιλότητας, εχτές μετά τη λήξη του παιχνιδιού. Κατά βάση, τα λόγια δεν έβγαιναν από το στόμα μου! Βυθισμένος σε σκέψεις και σε προβληματισμούς έψαχνα να βρω την άκρη του νήματος…!Μάταια…, ήταν… χαμένο στο παρελθόν…στο κοντινό και μακρινό παρελθόν, για διαφορετικούς λόγους!

Τα λάθη πολλά, πάρα πολλά, άλλα μικρά και άλλα μεγαλύτερα, άλλα σημαντικά και άλλα ασήμαντα με ένα ειδικό χαρακτηριστικό… όλα συγχρόνως συγχέονται, γίνονται μύλος και μπορούν να ανήκουν συγχρόνως και στις δύο κατηγορίες! Ξεκινάω να γράφω, χωρίς να ξέρω που θα καταλήξω και κάθε στιγμή θέλω να βγάλω μία ακόμα κόκκινη κάρτα! Δυστυχώς όμως, αν σε ένα κείμενο βγουν πολλές κάρτες, τότε, πάλι λάθος θα είναι!

Δεν έχει νόημα να σας βασανίσω με μεγαλύτερες εισαγωγές, όσο και αν θέλω! Έτσι και αλλιώς δεν μπορώ να καταλήξω! Θα εμπιστευτώ ένα μόλις κέρμα και η θεά τύχη θα αποφασίσει! Η αποψινή κόκκινη κάρτα λοιπόν…goes toMr. President!!!

Ναι, το ξέρω… είναι δύσκολη κάρτα με πολλές πτυχές και πολλούς αστάθμητους και άγνωστους σε εμάς παράγοντες! Δεν γίνεται όμως σε όλους μας, να μην γεννιούνται ερωτήματα, απλά και σύνθετα! Οι απορίες πολλές, οι αγωνίες περισσότερες, γι’αυτό και ξεκινάμε…!

Δεν γίνεται λοιπόν, σε ένα μόλις εξάμηνο να γίνονται τόσα λάθη! Λάθη, σε κάθε τομέα που αφορά τον Ολυμπιακό! Να πω για το σχεδιασμό του καλοκαιριού? Να πω για τις αλλαγές προπονητή? Να πω για τον τρόπο παρουσίασης του φετινού project? Να πω τι? Δεν ξέρω καν από που να αρχίσω να περιγράφω! Σαν άνθρωπος γενικά είμαι σταθερός, πραγματιστής, αντικειμενικός… και φυσικά ΜΕΤΡΙΟΦΡΩΝ…χεχε… οπότε επιλέγω να αναφερθώ στις αλλαγές που διαδραματίστηκαν το νέο έτος, όταν το RedVoice δεν είχε Voice!

Για να είμαι ειλικρινής η αλλαγή προπονητή με ξένισε…πολύ…! Αρχικά νευρίασα και απογοητεύτηκα! “Βρε συ… είναι πρώτος με διαφορά, αήττητος με εννιά βαθμούς στο ΤσουΛου και μία εικόνα, μέτρια μεν…αλλά χωρίς σκαμπανεβάσματα… πάλι ρόμπα θα γίνουμε μετά το Σόλιντ, τον Κάτανετς και πόσους άλλους? Ντροπή!”

Κατόπιν, εκτροχιάστηκα, πως να το πω…ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑ… όταν είδα το ΜΕΣΙΕ ΑΝΤΟΥΑΝ στον πάγκο και τις εφημερίδες να μιλούν κολακευτικά για το πλάνο Βαλβέρδε που ετοιμάζει! Το είδα φυσικά από το γήπεδο με τον Ατρόμητο και σιγουρεύτηκα! Καρμπόν το πέτυχε…χεχε!! Απόλαυσα και τις συνεντεύξεις τύπου που έδωσε! Μεστά, εύγλωττα λογύδρια, κατανοητά και από τον πρόεδρο του Εδεσσαικού άμα λάχει…!

Έπειτα καθησυχάστηκα… όταν έμαθα για το νέο Βαλβέρδε που ανέλαβε τα ηνία και δεν κάνω πλάκα, το εννοώ! Πήραμε επιτέλους προπονητή να διαχειριστεί την ομάδα και να την ετοιμάσει για του χρόνου! Να δει ποιος κάνει, ποιος όχι, ποιος μένει, ποιος φεύγει, να βγάλει τη σεζόν, να ζητήσει προσθήκες και να ξεσκαρτάρει το ρόστερ! Είτε μου άρεσε, είτε όχι, ο πρώην ήταν παρελθόν και ο νυν παρόντας. Ολυμπιακός είμαι… μαζί σου πρόεδρε… και κόσμε! Υπάρχει επιτέλους μία τάξη στην ομάδα… και όλα ήταν καλά… Έλληνες στην ενδεκάδα, πιτσιρικάδες να παίρνουν ευκαιρίες, καλή διάταξη και σύστημα και κάποια πειραματάκια, οπότε, είτε Ζαρντίμ… είτε Μίτσελ, ποσώς με ενδιαφέρει!

Δεν είναι όμως κάθε μέρα Κυριακή, υπάρχουν και Πέμπτες, κάτι Πέμπτες… μα τι Πέμπτες…  και αυτή τη φορά ο αντίπαλος δεν ήταν καφενείο, αλλά μια καλά οργανωμένη ομάδα, σφιχτή, με μικρές αποστάσεις στις γραμμές, που δεν την πιάνεις στον ύπνο και όπως μάθαμε όλοι… όταν βγει στην κόντρα μετά τη δική σου φλυαρία, είναι σαν τα σουτ του Έντι Τζόνσον στο Final 4 με το Βάζελο. Δεν αστειεύεται, δεν χαριεντίζεται… ΣΚΟΤΩΝΕΙ!!!

Ε… και αυτή την Πέμπτη λοιπόν είχαμε Λαικά Δικαστήρια, γιούχες, σφυρίγματα, όνειρα… και από τον κόσμο και από τον πρόεδρο… και αν ο κόσμος έχει δίκιο γιατί δεν του φταίει ο Ζαρντίμ, αλλά η άδεια τσέπη, δεν του φταίει ο Μασάντο, αλλά η σκληρή πραγματικότητα που βιώνει, ενώ το θέαμα της ομάδας είναι πενιχρό, εσύ Mr. President δεν μπορείς να λες το ίδιο! Εσύ διοικείς και μάλιστα μία ομάδα με εκατομμύρια φιλάθλους! Κύριο μέλημά σου είναι να κρίνεις τους υπαλλήλους σου, όπως κάνεις στη ναυτιλιακή και άλλους να τους επιβραβεύεις, άλλους να τους επιπλήττεις και σε άλλους να μην ανανεώνεις τη σύμβαση!

Επίσης, ακριβώς επειδή ο Ολυμπιακός δεν είναι ατομική επιχείρηση, οφείλεις για τις αλλαγές και τις επιλογές, να κάνεις μία σύντομη ή απλή ανάλυση στον προσανατολισμό και το πλάνο αυτών! Παραδείγματα σαν το χτεσινό δεν επιτρέπονται, ένα γήπεδο να γίνεται ζούγκλα από τις φωνές,στο επίκεντρο εσύ και οι παίκτες,χωρίς πλάνο πλέον με το παιχνίδι στο 0-1, χωρίς…χωρίς…χωρίς! Γιατί? Αυτό το παιχνίδι θα μπορούσε να είναι απαρχή της νέας μέρας που ξημερώνει ακόμα και με ανάποδο αποτέλεσμα και όχι μία ακόμα νύχτα που σβήνει την προηγούμενη εποχή!

Κορυφαία στιγμή εχτές στο 85′, χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί! Ανακοινώνεται από τα μεγάφωνα : “…Τη θέση του Μίτσελ θα πάρει…”, ώχ λέμε… τον έδιωξε και αυτόν!!!