Τα στατιστικά του καυτού ημιτελικού με ΤΣΣΚΑ στο “μικροσκόπιο”!

Τα στατιστικά του καυτού ημιτελικού με ΤΣΣΚΑ στο “μικροσκόπιο”!

Διαβάστε όλα τα στατιστικά στοιχεία του Ολυμπιακού και της ΤΣΣΚΑ στα 28 ματς που έπαιξαν στη φετινή Ευρωλίγκά. Από ποσοστά μέχρι σε πόσα δευτερόλεπτα κάνουν επίθεση.

pegasus_LARGE_t_1041_105698051

Αυτός δεν είναι ημιτελικός… είναι κανονικός Τελικός! Είναι μάχη γιγάντων με φόντο το πολυπόθητο τρόπαιο!

Οι 2 ομάδες έχουν μακρά προϊστορία με τους Ρώσους να προηγούνται στις νίκες αλλά με το Θρύλο να κερδίζει προκρίσεις και κούπες (δείτε εδώ : Προϊστορία Ολυμπιακού – ΤΣΣΚΑ Μόσχας). Τι συμβαίνει όμως με τα φετινά τους στατιστικά?

stats

Με μία πρώτη ματιά έχουμε και λέμε :

1. Η ΤΣΣΚΑ σκοράρει αλλά και δέχεται περισσότερους πόντους από το Θρύλο. Πρόκειται για 2 ομάδες που δεν επιλέγουν το αργό κοντρολαρισμένο παιχνίδι, αλλά για ομάδες που στηρίζονται στην ενέργεια, στην ταχύτητα και στη δύναμη! Επομένως την… έκπληξη και την ανατροπή, θα την κάνουν οι άμυνες και ο βαθμός συγκέντρωσης και ψυχραιμίας!

2. Η ΤΣΣΚΑ σκοράρει με καλύτερα ποσοστά σε όλες τις θέσεις, τρίποντα, δίποντα και ελεύθερες βολές, πράγμα που σημαίνει ότι για να ανατραπεί αυτό, θέλει καλό επιθετικό πλάνο που θα σου δώσει ελεύθερα σουτ και καλές πιεστικές άμυνες που θα δυσκολέψουν τα σουτ της Ρωσικής Αρκούδας! Σε ένα παιχνίδι που κρίνεται στο καλάθι, 4-5 χαμένες βολές σημαίνουν την πρόκριση! Μην ξεχνάμε ότι η χαμένη βολή του Ναβάρο στο ΣΕΦ, είναι αυτή που έβαλε τα θεμέλια της πρόκρισης και μας έστειλε Μαδρίτη.

3. Η ΤΣΣΚΑ μαζεύει περισσότερα “σκουπίδια”, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Τι να θυμηθούμε? Τα 20+ επιθετικά ριμπάουντ που μας πήρε στο παιχνίδι που έκρινε το πλεονέκτημα έδρας πριν τα play off? Η διαφορά είναι μεγάλη στη δυναμική των 2 ομάδων και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να εξαντλήσει τις δυνάμεις του για να ισοσταθμίσει αυτή τη διαφορά! Αν μία ομάδα σου εκδηλώσει 10-15 περισσότερες επιθέσεις λόγω επιθετικών ριμπάουντ, τότε είναι προφανές ότι τα περιθώρια αστοχίας στις επιθετικές μας πρωτοβουλίες είναι πολύ πολύ στενά.

Για να μην μακρηγορούμε, όλα συνηγορούν στο γεγονός ότι κατά τη φετινή διάρκεια της σεζόν, οι Ρώσοι είναι πιο αποτελεσματικοί και πιο σταθεροί. Έχουν πλεονέκτημα στους ψηλούς αλλά και στους ρολίστες λόγω περισσότερων λύσεων, αλλά μειονεκτούν στο καθαρά οργανωτικό κομμάτι και κυρίως στην τρέλα που λέγεται Μίλος Τεόντοσιτς. Είναι παίχτης φαντεζί, αλλά ακόμα και τώρα ανώριμος. Το γεγονός ότι παίζει μονίμως “στα κόκκινα” με αψυχολόγητα σουτ και λάθος πάσες, μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία υπεροχής του Ολυμπιακού! Θα μου πείτε ότι θα σου πετάξει ένα τρίποντο από τα 8,50 μέτρα και θα κυνηγάς το σκορ, αλλά… αν δεν μπει, έχει αυτομάτως χαλάσει τις ισορροπίες της ομάδας του και το βαθμό συγκέντρωσης.

Επειδή δε μου αρέσει ο ρόλος του φαβορί, ποτέ δε μου άρεσε, συστήνω ψυχραιμία, συγκέντρωση και αποτελεσματικότητα. Η ΤΣΣΚΑ είναι το φαβορί και φέρει το τεράστιο άγχος του… τι θα γίνει αν αποκλειστεί! Ο Θρύλος, μάς έχει κερδίσει ήδη… και εμάς και όλη την Ευρώπη!

Χωρίς άγχος και με νου,

και τα δικά μας τα βουντού,

την ΤΣΣΚΑ θα “πάρουμε”,

στον τελικό θα πάμε!

Είτε Φενέρ, είτε Ρεάλ,

όλα θα μοιάζουν σουρεάλ,

όλους θα τους λιώσουμε,

ξανά θα το σηκώσουμε!!!

Με υπογραφή,

ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ