Ολυμπιακός: Απίστευτο θρίλερ με Ματέο Γκαρσία

To10.gr από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να παραθέσει με ακρίβεια όλες τις πτυχές της υπόθεσης του Ματέο Γκαρσία. Τις πιέσεις, τις σχέσεις που καθορίζουν τη μεταγραφή του Αργεντινού, τα οικονομικά δεδομένα, τον ρόλο των προσώπων που έχουν εμπλακεί στη μεταγραφή, αλλα και (κυρίως) τη θέση του ποδοσφαιριστή. Που έως τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν έχει αλλάξει. Παρότι από τη Σερβία προκύπτουν  μια σειρά από ενδιαφέρουσες ιστορίες.

Πάμε, όμως, να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, για να γίνει αντιληπτό σε πιο σημείο βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή.

1) Παρότι ο Ματέο, ο Αργεντινός εκπρόσωπός του, αλλά και οι Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς (σύμβουλος του προέδρου της Λας Πάλμας), Ζόραν Στογιαντίνοβιτς (Σέρβος ατζέντης, τον οποίο έβαλε στην υπόθεση από τη Λας Πάλμας, δηλαδή ο Μιλοβάνοβιτς) και οι ιθύνοντες του Ερυθρού Αστέρα συζητούσαν επί 6 ώρες, ο ποδοσφαιριστής δεν υπέγραψε στους Σέρβους. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι επέστρεψε από την τουρκία ο υπεύθυνος μεταγραφών του συλλόγου και γενικός διευθυντής, Ζβέζταν Τέρζιτς. Αυτή τη στιγμή, υπογραφή του παίκτη δεν υπάρχει σε συμβόλαιο ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο του Αστέρα.

2) Από το γραφείο του Στογιαντίνοβιτς προέκυψε το βράδυ η ενημέρωση ότι μετά τη δεδομένη συμφωνία του Ερυθρού Αστέρα με τη Λας Πάλμας, «…μάλλον έχουμε συμφωνία και με τον ατζέντη του παίκτη, αλλά και με τον ίδιο τον Ματέο». Με την υποσημείωση, ωστόσο, ότι ακόμη δεν έχουν πέσει οι υπογραφές. Μάλιστα, η ίδια πηγή εμφανιζόταν σίγουρη για τη μεταγραφή, αναφέροντας πως οι άνθρωποι του Αστέρα και προσωπικά ο πανίσχυρος Στογιαντίνοβιτς δεν μπορεί να αφήσουν τον παίκτη να φύγει χωρίς υπογραφή…

3) Την ίδια στιγμή, από την Ισπανία προέκυψε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον σενάριο, που, εφόσον ισχύει, εξηγεί σε μεγάλο βαθμό για ποιον λόγο και ο Αργεντινός ατζέντης του Ματέο τον πίεσε να ταξιδέψει στο Βελιγράδι. Το σενάριο αυτό, λοιπόν, αναφέρει ότι η Λας Πάλμας χρωστάει ένα σημαντικό ποσό στον εκπρόσωπο του Ματέο για μεταγραφές που έχει κάνει από το πελατολόγιό του. Οι Ισπανοί, λοιπόν (προφανώς μέσω του Μιλοβάνοβιτς) φέρεται να είπαν στον Λουίς Γκρίγιο, ότι εάν πείσει τον Ματέο να πάει στον Αστέρα, πέρα από την προβλεπόμενη προμήθεια από τη μεταγραφή, θα εξοφλούνταν και από την ισπανική ομάδα! Χειρισμός που μόνο ασυνήθιστος δεν είναι (γενικά) στο ποδόσφαιρο και στις μεταγραφές.

4) Μια άλλη πληροφορία, που έρχεται απευθείας από το περιβάλλον του Γκαρσία, αναφέρει ότι ο ίδιος δεν θα υπογράψει στον Αστέρα. Και όχι μόνο αυτό, υπάρχει η πληροφορία ότι, εν τέλει, ενδέχεται να ταξιδέψει για την Ελλάδα το μεσημέρι της Κυριακής. Καθώς θέλει να τελειώσει το συντομότερο δυνατό αυτό το σίριαλ και να συνεχίσει την καριέρα του στους Πειραιώτες. Μάλιστα, ο παίκτης φέρεται να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με ανθρώπους της διοίκησης του Ολυμπιακού. Ενώ το βράδυ του Σαββάτου, στο δείπνο που είχε σε γνωστό εστιατόριο του Βελιγραδίου, έλεγε ότι θέλει να έρθει στην Ελλάδα…

5) Μόνο δεδομένο στην υπόθεση του Ματέο Γκαρσία είναι ότι ο Ολυμπιακός και ο Ερυθρός Αστέρας έχουν καταθέσει ακριβώς την ίδια προσφορά: 2.000.000 €. Αλλά λόγω της μεθόδευσης του Μιλοβάνοβιτς, οι Ισπανοί επέλεξαν την ομάδα του Βελιγραδίου. Εάν, όμως, ο Γκαρσία πει τελικά το μεγάλο «όχι», τότε δεν τίθεται θέμα νέας διαπραγμάτευσης με τον Ολυμπιακό. Το ποσό είναι στο τραπέζι, η Λας Πάλμας συμφωνεί, άρα η υπόθεση θα τελειώσει άμεσα.

Τις επόμενες ώρες τα σενάρια θα σταματήσουν και θα υπάρξουν εξελίξεις και γεγονότα. Μένει, πλέον, να φανεί εάν ο Ματέο θα τηρήσει τον λόγο του και θα έρθει στην Ελλάδα να υπογράψει στον Ολυμπιακό ή θα δικαιωθεί η πλευρά Στογιαντίνοβιτς, Μιλοβάνοβιτς και ο Αργεντινός θα υπογράψει στον Αστέρα.