Το μεγάλο λάθος του Οφορίκουε…

Σε ιστοσελίδα της Γκάνας, για την καριέρα του, μίλησε ο Πίτερ Οφορίκουε. Με τον 40χρονο πια Γκανέζο να θυμάται τα χρόνια του στον Ολυμπιακό, αλλά και το πρώτο του γκολ στην Ευρώπη, το μακρινό 1997!

Τότε, που είχε σκοράρει με την ερυθρόλευκη φανέλα, κόντρα στην Ρόζενμποργκ, σε ηλικία μόλις 17 ετών και 194 ημερών.

Τόνισε, αρχικά: «Στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ρόζενμποργκ, είχε τόσο κρύο που δεν μπορούσα να νιώσω τα πόδια μου και τα χέρια μου. Για την ακρίβεια, στην προθέρμανση έπρεπε να μιλήσω σε έναν συμπαίκτη μου, να με βοηθήσει να δέσω τα κορδόνια μου, γιατί δεν μπορούσα να λυγίσω τα δάχτυλά μου για να το κάνω… Ήμουν σίγουρος, ότι θα σκοράρω και το είχα πει στον προπονητή».

Το 1999, συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ20. Και οι Πειραιώτες του είχαν τονίσει να μην αγωνιστεί, για να αποθεραπευτεί! Όμως, ο Αφρικανός αψήφησε τις οδηγίες των ιατρών του Θρύλου. Και μετανιώνει ακόμα…

Είπε, λοιπόν: «Ήθελα να υπηρετήσω τη χώρα μου. Έπαίξα όλο το τουρνουά με ενέσεις και πάγο τυλιγμένο γύρω από το γόνατό μου. Μετά από κάθε παιχνίδι, ήταν αδύνατο να περπατήσω. Το γόνατό μου πρηζόταν. Ο γιατρός της Εθνικής μου έκανε πολλαπλές ενέσεις πριν από κάθε παιχνίδι. Κοιτάζοντας πίσω, παίζοντας με αυτόν τον τραυματισμό, ήταν το μεγαλύτερο λάθος της καριέρας μου».

Στο Λιμάνι, έπαιξε από το 1997 μέχρι το 2003. Σήμερα, όμως, τι κάνει; Ο Οφορίκουε δήλωσε: «Δεν ήθελα να είμαι στο ποδόσφαιρο, αλλά ένας φίλος από την Ελλάδα, μου τηλεφώνησε μια μέρα και μου είπε να αναζητώ νέα ταλέντα. Αυτό ακριβώς κάνω τώρα».

Πηγή Gavros.gr