Σκάνδαλο ΠΑΟΚ-Ξάνθη: Νέα έγγραφα-φωτιά στην ΕΕΑ!

Τα στοιχεία και οι αποδείξεις γύρω από το σκάνδαλο ΠΑΟΚ-Ξάνθης είναι ήδη συγκλονιστικά. Συνταράσσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο με την πολύκροτη υπόθεση να μπαίνει σήμερα στην τελική ευθεία με την εκδίκασή της παρά την καθυστέρηση με ευθύνη και των δύο ΠΑΕ που βρίσκονται για τα καλά στα «σκοινιά» και απειλούνται με υποβιβασμό!

To10.gr λίγη ώρα πριν την εκδίκαση της υπόθεσης του σκανδάλου ΠΑΟΚ-Ξάνθης φέρνει στο φως νέα στοιχεία που έχουν να κάνουν με νέα έγγραφα-φωτιά που έχουν φτάσει στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού!

Τα έγγραφα αυτά, που έφτασαν από ανώνυμες πηγές, αποκαλύπτουν την σχέση της RFA με τον ΠΑΟΚ!

Ως γνωστόν η RFA είναι η εταιρεία που εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης ο Ιωάννης Καλπαζίδης, ανιψιός του Ιβάν Σαββίδη, και που κατέβαλλε 10 εκατ. ευρώ και αγόρασε όλες τις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Ξάνθης. Ως γνωστόν επίσης, ο Ιωάννης Καλπαζίδης πριν μπει στις δουλειές του θείου, ήταν σερβιτόρος.

Τα νέα έγγραφα λοιπόν που βρίσκονται ήδη στην ΕΕΑ αποκαλύπτουν πως η RFA Promotion, θυγατρική της RFA, πλήρωσε την σεζόν 2014-15 το ποσό των 1,7 εκατ. ευρώ συνολικά για 7 ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ !

Μάλιστα η RFΑ πλήρωσε για παίκτες του ΠΑΟΚ, μια εξέλιξη που έχει οδηγήσει την αρχή κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος να ερευνά εδώ και καιρό αυτή την υπόθεση καθώς όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό με αυτό τον τρόπο το ελληνικό δημόσιο ζημιώθηκε!

Ο ΠΑΟΚ δεν πλήρωσε τους 7 ποδοσφαιριστές του, αλλά η RFA Promotion. Κάτι που σημαίνει πως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ γλίτωσε την φορολογία από το ελληνικό κράτος για το ποσό αυτό.

Οι 7 ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που πληρώθηκαν από την θυγατρική του Καλπαζίδη ήταν οι Ρικάρντο Κόστα, Ραζβάν Ρατ, Ρόμπερτ Μακ, Γκολάσα, Μαντούρο, Φακούντο Περέιρα και Μάρτενς!

Η αρχή κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος ασχολείται σοβαρά εδώ και καιρό με το θέμα ακολουθώντας την διαδρομή του χρήματος και επιδιώκοντας να βρει πως χάθηκαν έσοδα από το ελληνικό δημόσιο από τον ΠΑΟΚ.

Μια νέα εξέλιξη στο σκάνδαλο ΠΑΟΚ-Ξάνθης αλλά και τον ρόλο που παίζει ο ανιψιός του Ιβάν Σαββίδη, Ιωάννης Καλπαζίδης που έρχεται να προστεθεί στα ήδη συγκλονιστικά στοιχεία της υπόθεσης!