Σκάνδαλο ΠΑΟΚ-Ξάνθη: Η διαδρομή των 6,7 εκατ. ευρώ από τον Καλπαζίδη στην Dimera του ΠΑΟΚ!

Σοκαριστικά είναι τα νέα στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας to10.gr γύρω από την πολύκροτη υπόθεση πολυιδιοκτησίας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη!

Μια υπόθεση που εκδικάζεται από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού η οποία έχει στην κατοχή της, όπως αποκαλύψαμε νωρίτερα, νέα έγγραφα-φωτιά για την RFA και τον ΠΑΟΚ σε μια υπόθεση που ερευνά και η αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος! Έγγραφα που έφτασαν ανώνυμα στην Επιτροπή, όπως και αυτά που αποκαλύπτουν την διαδρομή χρήματος ανάμεσα σε Καλπαζίδη και Σαββίδη όπως θα δείτε παρακάτω!

Τα νέα στοιχεία που έρχονται «δένουν» για τα καλά τον ρόλο του Ιωάννη Καλπαζίδη ως «μπροστινού» του Ιβάν Σαββίδη. Δείχνουν ξεκάθαρα αυτό που στην καταγγελία του στην ΕΕΑ ο Ολυμπιακός με στοιχεία και αποδείξεις επιχειρεί να αποδείξει, την σχέση δηλαδή πολυιδιοκτησίας ανάμεσα στις δύο ΠΑΕ.

Πως ο Καλπαζίδης, σε απλά ελληνικά, είναι ο άνθρωπος που έβαλε ο Ιβάν Σαββίδης για να αγοράσει όλες τις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Ξάνθης ώστε να μην φαίνεται ο ίδιος ο Ρώσος επιχειρηματίας στο deal.

Για κακή του τύχη όμως αποκαλύπτονται ένα-ένα τα σκοτεινά σημεία μιας υπόθεσης που συνταράσσει το ελληνικό ποδόσφαιρο! Μιας υπόθεσης που η ΕΕΑ ερευνά (επιτέλους) με ΠΑΟΚ και Ξάνθη να αντιμετωπίζουν την τιμωρία του υποβιβασμού!

Πάμε όμως να ακολουθήσουμε την διαδρομή του χρήματος που συνδέει για άλλη μια φορά τον Καλπαζίδη με τον Σαββίδη και τον ΠΑΟΚ. Ξεκάθαρα, χωρίς καμία αμφιβολία.

Από τον Ιούνιο έως τον Ιούλιο του 2018, την περίοδο δηλαδή των αλλαγών στην διοίκηση και το Δ.Σ. της ΠΑΕ Ξάνθης, ο Ιωάννης Καλπαζίδης λαμβάνει στον προσωπικό του λογαριασμό στην Alpha Bank τρία εμβάσματα συνολικού ποσού 6,7 εκατομμυρίων ευρώ!

Την μέρα που τα λαμβάνει ή την επομένη ο Ιωάννης Καλπαζίδης μεταφέρει αυτό το μεγάλο ποσό των 6,7 εκατ. ευρώ στον λογαριασμό της Dimera στην Τράπεζα Πειραιώς!

Ποια είναι η Dimera, για όσους τους διαφεύγει; Είναι η εταιρεία που κατέχει το 80% των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Είναι η εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη!

Μια διαδρομή χρήματος στο διάστημα που γινόταν το deal της Ξάνθης που αποδεικνύει πως ο Καλπαζίδης ήταν «μπροστινός» του Σαββίδη (και) για αυτή την υπόθεση. Με την αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος να ερευνά και αυτή την περίεργη διαδρομή εκατομμυρίων ευρώ που έχουν να κάνουν με τον Καλπαζίδη ή την εταιρεία και τον Σαββίδη ή την εταιρεία του.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως και με αυτά τα στοιχεία να βρίσκονται στη διάθεση της ΕΕΑ, ΠΑΟΚ και Ξάνθη βρίσκονται στα σχοινιά! Για αυτό και έκαναν τα πάντα να αναβληθεί η εκδίκαση ή να μην συμμετάσχει ο Ολυμπιακός!