Πρόκριση στο Final 8 του Europa League, «ακυρώνει» έναν γύρο στα προκριματικά του Champions League!

Πώς η πρόκριση επί της Γουλβς στο Europa League αλλάζει τα δεδομένα για τη μάχη του Ολυμπιακού να μπει στους ομίλους του Champions League.

Ο επαναληπτικός του Ολυμπιακού με τη Γουλβς, για την πρόκριση στους «8» του Europa League, είναι ένας από τους βασικούς στόχους των Πειραιωτών. Δεν είναι μυστικό ότι οι Ερυθρόλευκοι πιστεύουν ότι φέτος μπορούν να κάνουν το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη. Μπορούν να αλλάξουν τον ρου της ιστορίας και να πετύχουν κάτι πολύ μεγάλο, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ωστόσο, κα μόνο η πρόκριση επί της αγγλικής ομάδας είναι πιθανό να προσφέρει ένα τεράστιο «μπόνους» στους Ερυθρόλευκους. Καθώς υπάρχει η πληροφορία ότι όσες ομάδες περάσουν στο Final 8 του Europa League, θα κερδίσουν έναν γύρο στη διοργάνωση που πρόκειται να λάβουν μέρος τη σεζόν 2020-21.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι εάν ο Ολυμπιακός προκριθεί στους «8» του Europa League, δεν θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις τους από τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, αλλά θα παίξει απευθείας Play Off. Και με δύο παιχνίδια είναι πιθανό να καταφέρει να μπει στους ομίλους του Champions League. Σενάριο που παίζει πάρα πολύ δυνατά, έχει σχεδόν συμφωνηθεί από την UEFA και το working group της που προετοιμάζει τον τρόπο ολοκλήρωσης της φετινής και έναρξης της νέας χρονιάς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA, στις 17 Ιουνίου.

Επιπλέον, εάν περάσει αυτό την Τετάρτη, ο Ολυμπιακός θα έχει εξασφαλίσει θέση στους ομίλους του Europa League. Αρα, θα έχει εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή του παρουσία για τη νέα σεζόν.

Στον Ολυμπιακό γνωρίζουν (ανεπίσημα) ότι ο επαναληπτικός με τη Γουλβς πρόκειται να διεξαχθεί στις 13 Αυγούστου. Ενώ τις τελευταίες ημέρες ήρθε πάλι στην επιφάνεια η 6η Αυγούστου, χωρίς κανείς να μπορεί να πει με σιγουριά τι θα αποφασίσει η UEFA. Επιπλέον, από τη στιγμή που η Αγγλία δεν έχει άρει τα μέτρα για τον κορωνοϊό και απαιτείται καραντίνα για όποιον εισέλθει στα σύνορά της, το παιχνίδι αναμένεται να οριστεί σε ουδέτερη έδρα.

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι ημερομηνίες παίζουν σημαντικό ρόλο για τις αποφάσεις που καλούνται να πάρουν οι Ερυθρόλευκοι. Και η πρόκριση στους «8» του Europa League μπορεί να ανατρέψει τα πάντα. Προς το θετικό. Βλέπετε, η UEFA προσανατολίζεται να ξεκινήσουν τα προκριματικά της τον… Αύγουστο. Και μάλιστα νωρίς. Με τα παιχνίδια του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League να υπάρχει σκέψη να ξεκινήσει στις 25 Αυγούστου! Εάν, λοιπόν ο Ολυμπιακός έχει περάσει, θα «κερδίσει» έναν γύρο. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Από εκεί και πέρα και σχετικά με την προετοιμασία. Στον Ολυμπιακό ζυγίζουν όλες τις περιπτώσεις. Αλλά καμία δεν δείχνει να έχει μεγαλύτερο «βάρος» από την παραμονή στην Αθήνα και τις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Καθώς, μπορεί να υπάρχει ως σενάριο η απομόνωση της ομάδας στο Καρπενήσι ή σε κάποιο άλλο προπονητικό κέντρο εντός Ελλάδος, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι ο Μαρτίνς προτιμάει το προπονητικό κέντρο του Ρέντη. Και τις εγκαταστάσεις (γυμναστήριο, ιατρείο, φυσιοθεραπευτήριο, ξενοδοχείο, εστιατόριο), αλλά και τους αγωνιστικούς χώρους του Ρέντη. Που εξασφαλίζουν ότι η δουλειά θα γίνει σωστά. Και χωρίς απρόοπτα. Αλλά και με τους όρους του Ολυμπιακού.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει σενάριο που θέλει τον Ολυμπιακό να έχει ξεκούραση μάξιμουμ 12 ημερών μετά τις υποχρεώσεις του. Εάν αυτό ισχύσει, καταλαβαίνει ο καθένας, ότι δεν υπάρχει χρόνος για μετακινήσεις. Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει μια, έστω μικρή, περίοδος ξεκούρασης για τους ποδοσφαιριστές.

Ολα τα παραπάνω θα ξεκαθαρίσουν το βράδυ της Τετάρτης, όταν η Εκτελεστική Επιτροπή UEFA αναμένεται να ανακοινώσει όλες τις λεπτομέρειες για την εξέλιξη των διοργανώσεών της και τις ημερομηνίες.
Πηγή To10.gr