Ο Ολυμπιακός «σέρνει» τον ΠΑΟΚ στο CAS

O Ολυμπιακός «σέρνει» τον ΠΑΟΚ στο CAS.

Ποιοι είναι οι δυο λόγοι που οι «ερυθρόλευκοι» έχουν το πάνω χέρι στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης; 1) Ο ΠΑΟΚ καταδικάστηκε τελεσίδικα για πολυϊδιοκτησία, 2) Οι Πειραιώτες ζητούν την εφαρμογή κανονισμών (= υποβιβασμός), καθώς βάση αυτών εκδικάζει το CAS…

Ήταν, λοιπόν, αναμενόμενο να μην μπορέσει ο ΠΑΟΚ να κρύψει τον πανικό του, μόλις έγινε γνωστή η κίνηση του Ολυμπιακού να καταθέσει προσφυγή εναντίον του στο CAS (και εναντίον της Ξάνθης). Άλλωστε, ο ΠΑΟΚ φώναζε ότι θέλει να δικαστεί στο Διαιτητικό Δικαστήριο, όμως ο Ολυμπιακός το είπε, δεν το φώναζε όπως αυτοί αλλά και το έκανε! Αυτή ήταν η πρώτη ήττα τους σε… ξένο γήπεδο, μετά τις αλλεπάλληλες στην αθλητική δικαιοσύνη της Ελλάδας, ας μην ξεχνιόμαστε ότι ο ΠΑΟΚ έχει καταδικαστεί από την Πειθαρχική Επιτροπή της Λίγκας και τελεσίδικα από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Ως δικαιολογία της… καθυστέρησης, από τον ΠΑΟΚ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ομάδας, προβάλουν ότι έγινε, επειδή θέλουν να ζητήσουν από το CAS να μπει στην ουσία και έδωσαν τα έγγραφά τους για μετάφραση σε ελβετικό γραφείο! Ζαλίστηκαν και… χάθηκαν στη μετάφραση! Τους είπε κανείς ότι οι προσφυγές στο CAS γράφονται στα ελληνικά; Χώρια που έχουμε και το… φαινόμενο, ενώ πανηγύριζαν ότι θα πάνε στο CAS που θα μπει στην ουσία, τώρα θέλουν να ζητήσουν από το CAS να μπει στην ουσία της σκανδαλώδους, σύμφωνα με τελεσίδικη απόφαση, υπόθεσης της πολυϊδιοκτησίας! Αυτό απέχει όσο η Ελλάδα από τη Ρωσία!

Θα κάνουν υποδείξεις και στο CAS; Χα, χα, χα!

Να επισημάνουμε και το εξής: Ίδιος πανικός από τον ΠΑΟΚ υπήρχε τόσο στην ΕΕΑ όσο και στην αθλητική δικαιοσύνη καθώς προσπαθούσαν να αποβάλλουν την «ερυθρόλευκη» πλευρά επειδή έχει επιχειρήματα και στοιχεία, ενώ οι ίδιοι έλεγαν «αερολογίες». Δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν πανικοβλήθηκαν μόνο αλλά αιφνιδιάστηκαν από την κίνηση του Ολυμπιακού να καταθέσει προσφυγή στο CAS. Αυτό, τουλάχιστον, φάνηκε από τις αντιδράσεις τους.

Σα να άρχισαν να τρέχουν!

Αν και ο ΠΑΟΚ καταθέσει προσφυγή το ερώτημα είναι αν θα ενοποιηθούν και αν θα δικαστούν μαζί. Πάντως, και στις δυο προσφυγές, η ΕΠΟ θα επιλέξει τον έναν από τους τρεις δικαστές.

Πηγή Gavros.gr