Μίτσελ για όλους!

Μίτσελ για όλους!

Για τον Ολυμπιακό που «χτίζει» αυτές τις μέρες στο Ζέεφελντ της Αυστρίας μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου ο τεχνικός της ομάδας, Μίτσελ.

175950

Ο Ισπανός τεχνικός έδωσε μεγάλη συνέντευξη στους εκπροσώπους του Τύπου που βρίσκονται στο Ζέεφελντ κι αναφέρθηκε σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα, τον Ολυμπιακό της νέας περιόδου, τους παίκτες που βρίσκονται τώρα στην Αυστρία, αυτούς που δεν είναι αλλά και για τις εκπλήξεις που περιμένει εντός των ημερών. 

Όπως πάντα ένας τζέντλεμαν. Δεν γκρίνιαξε παρά το γεγονός ότι τον είχαμε καθηλωμένο και τον βομβαρδίζαμε με ερωτήσεις για περισσότερο από 75 λεπτά. Ειλικρινής αναφέρθηκε σε όλα τα κομμάτια που αφορούν την ομάδα. Την προετοιμασία, το ρόστερ, τους παίκτες. Μίλησε σχεδόν για κάθε παίκτη ξεχωριστά. Αναφέρθηκε στα μεταγραφικά αλλά και σε εκπλήξεις που περιμένει… Γενικά ο Μίτσελ για ακόμα μια φορά ήταν απολαυστικός… Για την ώρα ένα μικρό μέρος των όσων είπε ο Ισπανός τεχνικός. 

Ε: Συμπληρώσαμε σχεδόν μία εβδομάδα στο Ζέεφελντ. Θα θέλαμε ένα πρώτο σχόλιο για την πορεία της προετοιμασίας.
Α: Πιστεύω ότι κάναμε πρόοδο σε σχέση με πέρσι. Είναι πιο εύκολο γιατί έχουμε πολλούς παίκτες που ήταν και πέρσι στην ομάδα και καταλαβαίνουν πιο εύκολα την δουλειά που θέλουμε. Μερικοί παίκτες είναι έναν χρόνο στην ομάδα και ξέρουν τις συνθήκες στην προπόνηση και στην ομάδα. Οι ποδοσφαιριστές γύρισαν σε μία πολύ καλή φυσική κατάσταση και ξέρουν τι ζητάμε εμείς και ήρθαν όλοι με ιδανικό βάρος. Πάμε σιγά σιγά, μία εβδομάδα δεν είναι τίποτα. 

Ε: Πόσο διαφορετική είναι η φετινή προετοιμασία από την περσινή κυρίως λόγω του ρόστερ και του γεγονότος πως έχει αρκετούς νέους παίκτες. Πόσο σας βοηθάει στην δουλειά σας ότι ο προγραμματισμός έχει τρέξει πιο γρήγορα; 
Α: Αυτή είναι μία μεγάλη διαφορά που υπάρχει και η δεύτερη είναι ότι μερικοί παίκτες δεν χρειάζεται να τους λέμε τι πρέπει να κάνουν. Δεν θα έλεγα ότι είναι πιο εύκολο το φετινό ξεκίνημα, αλλά είναι πιο φυσιολογικό. Γι’ αυτό και είμαστε ήρεμοι και ευχαριστημένοι και όπως είπαμε πριν ένα χρόνο εδώ στο ίδιο σημείο πρέπει να περιμένουμε ένα μήνα για να βρούμε τον ρυθμό. Η ιστορία όπως ξέρουμε όλοι ήταν πολύ καλή. Καταλαβαίνω ότι τα λόγια μου ακούγονταν πέρσι σαν δικαιολογία, αλλά ήμουν σίγουρος ότι με την δουλειά μπορούσαμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα. Όταν τελείωσε ο αγώνας με την Αντερλεχτ στις 8 Αυγούστου στο Καραϊσκάκη είπαμε ότι βλέπουμε την ομάδα. Πήγαμε και στην Βαλένθια και παίξαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Από ‘κει και πέρα μαζί με τα παιχνίδια του Champions League ήταν 25 παιχνίδια που χάσαμε μόνο τα δύο με την Παρί. Οι ποδοσφαιριστές ήταν πρωταγωνιστές για αυτή την πρόοδο που είχε η ομάδα και τώρα είμαστε ακριβώς σε αυτό το σημείο. Το έχω ζητήσει ξανά και το ζητάω και φέτος πιστέψτε αυτά που λέμε. 

Ε: Έχετε ανεβάσει ήδη πολύ τον πήχη τι να περιμένουμε από τον φετινό Ολυμπιακό; Καμία ήττα σε 25 παιχνίδια; 
Α: Δεν μετράνε τόσο πολύ οι ήττες και οι νίκες, αλλά ότι η ομάδα είχε μία πρόοδο. Υπήρχε μία πρόοδος και η ομάδα ανέβασε σιγά-σιγά ρυθμούς. Παρόλο που εσύ κάθεσαι απέναντι όλοι συμφωνούμε ότι μέχρι τον Δεκέμβρη ήμασταν εξαιρετικοί. Θα υπάρχει μία ήττα παραπάνω μία νίκη παραπάνω το θέμα είναι η ομάδα να κάνει μία πρόοδο. 

Ε: Η ομάδα έχει αλλάξει πολύ. Αυτό πόσο μπορεί να επηρεάσει και να γίνουν κάποια πράγματα; 
Α: Υπάρχει μία διαφορά μία βασική αλλαγή. Πέρσι προσπαθήσαμε να παίρνουμε παίκτες που θα ήταν βασικοί στην ενδεκάδα. Φέτος ψάχνουμε καλούς παίκτες που να συμπληρώνουν αυτό που έχουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάνει πιο εύκολα την δουλειά μας. Είναι μία δουλειά που φαίνεται αυτή που θέλουμε να είναι.