Και ακόμη σε θυμούνται η Σάντος και ο Πελέ!

Ο Ολυμπιακός σαν σήμερα το 1961 έγραψε για ακόμη μία φορά ιστορία. Ο Θρύλος κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 της σπουδαίας τότε Σάντος του Πελέ στην κατάμεστη Λεωφόρο.

Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν τεράστια ψυχή στον αγωνιστικό χώρο και μπροστά στον κόσμο τους, έδειξαν σε όλο τον κόσμο τι σημαίνει Ολυμπιακός!

Η Σάντος, του για πολλούς κορυφαίου παίκτη που έχει περάσει ποτέ από τα γήπεδα του ποδοσφαίρου, Πελέ, εκείνη την περίοδο δεν έχανε ποτέ και από κανέναν. Κανέναν εκτός του τεράστιου Ολυμπιακού, ο οποίος έγινε μόλις η 2η ομάδα που την κέρδισε εκείνη την εποχή.

Η μεγάλη Σάντος του Πελέ βρισκόταν σε περιοδεία, κερδίζοντας όλους τους αντιπάλους της, προσφέροντας θέαμα, με τον Ολυμπιακό να καταφέρνει να την σταματά και να παίρνει μία τεράστια και ιστορική νίκη, η οποία τραγουδιέται από τον κόσμο των Πειραιωτών ακόμη και σήμερα.

Το σκορ της αναμέτρησης άνοιξε στο 10’ ο Ποσειδώνας, ενώ στο 43’ με πολύ ωραίο σουτ του Σουρούνη ο Θρύλος έκανε το 2-0. ΟΙ Βραζιλιάνοι μείωσαν με εκτέλεση φάουλ του Ζίτο στο 50’, όμως, ο Πελέ και η παρέα του εξουδετερώθηκαν και δεν μπόρεσαν να αποφύγουν την ήττα.

Πηγή Gavros.gr