Η ΕΠΟ αλλάζει, η… εξυγίανση βουλιάζει

Ηδη οι… κραδασμοί ξεκίνησαν και το σύστημα της «εξυγίανσης» μετρά αντίστροφα! Ειδικά αυτή την εβδομάδα καταλάβαμε ότι η ΕΠΟ αλλάζει, ενώ η «εξυγίανση» βουλιάζει.

FIFA και UEFA μπαίνουν μπροστά για να έχει ένα καλύτερο μέλλον το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μετά την επιστολή τους, με την οποία… σέρνουν-υποχρεώνουν την Ομοσπονδία σε διάλογο με την Κυβέρνηση, ήρθε και το… κόκκινο στην πρόταση για αύξηση του αριθμού των μελών της ΕΕ από 17 σε 21. Τι άλλο πρέπει να γίνει;

Με την επιστολή τους στην ΕΠΟ, οι FIFA, UEFA ζητούν από την ομοσπονδία να κάνει διάλογο με την Κυβέρνηση για το πότε θα γίνουν εκλογές, όμως είναι μονόδρομος η λύση να διεξαχθούν το φθινόπωρο (και όχι τον Ιούλιο που θέλει η ομοσπονδία). Ο λόγος είναι ότι πρέπει να λυθούν διάφορα θέματα και όχι μόνο αυτό των εκλογών.

Οι διεθνείς ομοσπονδίες αναφέρονται και στις «διάφορες προκλήσεις που επιμένουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά. Επειδή ζητούν από την ΕΠΟ «να συνδιαλλαγούν άμεσα και εποικοδομητικά με τις ελληνικές αρχές», αυτό σημαίνει ότι θέλουν λύσεις.

Ένα θέμα που αναμένεται να ανοίξει μπορεί να είναι η διεύρυνση του εκλογικού συστήματος της ΕΠΟ. Τόσο η FIFA και η UEFA όσο και η Κυβέρνηση ξέρουν, από τις καταγγελίες που έγιναν, πως η… εξυγίανση «άλωσε» αρκετές ενώσεις, επαναλαμβάνουμε υπάρχουν καταγγελίες για απειλές, βία και χρηματισμούς, άρα ξέρουν ποιοι ψήφισαν για τη διοίκηση Γραμμένου.

FIFA, UEFA συμφώνησαν με διεύρυνση

Το θέμα της διεύρυνσης του εκλογικού συστήματος της ΕΠΟ είχε συζητηθεί και στην συνάντηση των Μαρινάκη, Μελισσανίδη, Σαββίδη, Αλαφούζου με το υφυπουργείο Αθλητισμού και τις FIFA, UEFA στο «Μεγάλη Βρετάνια», στις 22 Ιανουαρίου. Την συζήτηση είχε ξεκινήσει τότε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και μαζί του συμφώνησε και ο διευθυντής εθνικών ομοσπονδιών της UEFA Ζόραν Λάκοβιτς. Κάποιοι αποδίδουν σε τέτοια πρόθεση στη δήλωσή του Σέρβου ότι «κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεκινήσει και από εμάς (σ.σ. την UEFA) η υλοποίηση των πραγμάτων όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται», η οποία έγινε μια μέρα μετά τη συνάντηση.

Χωρίς υπερβολή η επιστολή των FIFA, UEFA είναι στο πλαίσιο του μνημονίου που υπέγραψαν στις 25 Φεβρουαρίου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν και ο αντιπρόεδρος της FIFA, Κρεγκ Κλαρκ.

Το… ψαλίδι στους προέδρους των ΕΠΣ

Οσον αφορά στο «μπλόκο» των Χούμπελ, Φούσεκ στην πρόταση για αύξηση των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ από 17 σε 21, προκειμένου να γίνουν πολλά προεκλογικά ρουσφέτια και να βολευτούν περισσότεροι πρόεδροι ΕΠΣ, αυτό δείχνει ότι η ΕΠΟ είναι εκτός πραγματικότητας. Στην κοσμάρα της.

Στο παρελθόν FIFA, UEFA είχαν ζητήσει να μειωθούν οι θέσεις, η ΕΠΟ ήθελε να τις αυξήσει!

Τι άλλο έρχεται

Τι περιμένουμε; Η μείωση των θέσεων των συνολικών μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, σε συνδυασμό με την αύξηση της εκπροσώπησης σε αυτή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Επίσης, θα περιοριστούν σημαντικά οι θέσεις για τους προέδρους των ΕΠΣ, άντε να είναι 4-5 και όχι 21 (!), επειδή είναι αδιανόητο παράγοντες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου να παίρνουν αποφάσεις για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Οι αλλαγές θα είναι σαρωτικές. Μείνετε συντονισμένοι…
Gavros.gr