Δεν υπήρξε τραυματισμός αφού δεν έγινε 15λεπτη διακοπή!!!

Δεν υπήρξε τραυματισμός αφού δεν έγινε 15λεπτη διακοπή!!!

naa

Οι κανονισμοί της ΕΠΟ του νομοθέτη και συμβόλου της ομοσπονδίας Θ. Κουρίδη κάνουν θαύματα! Σύμφωνα με τον Πειθαρχικό Κώδικα και συγκεκριμένα το άρθρο 15 παράγραφος 3 που αφορά τις ποινές για ρήψεις αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο δεν προβλέπεται τιμωρία για τραυματισμό φυσικού προσώπου αν υποστεί έστω και ελαφρά σωματική βλάβη εάν αυτή δεν συνδυάζεται με 15λεπτη διακοπή του αγώνα.

Μπορεί, επομένως να υπάρχει ο ελαφρύς τραυματισμός του Αναστασίου στο ντέρμπι ΟΣΦΠ – ΠΑΟ αλλά εφόσον δεν… συνδυάζεται με διακοπή αγώνα για 15 λεπτά δεν μπορεί να επιβληθεί η προβλεπόμενη ποινή που εκτός από πρόστιμο είναι και τιμωρία έδρας για μια η δύο αγωνιστικές.

Αυτό σημαίνει πως ο τραυματισμός του Αναστασίου αναμένεται να κριθεί ως μη γενόμενος και η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ που δικάζει την Πέμπτη τον Ολυμπιακό πατώντας σε αυτό το άρθρο αναμένεται να τον τιμωρήσει για απλή ρήξη αντικειμένων που δεν βρήκαν στόχο και ισοδυναμεί με πρόστιμο.

Ιδου το άρθρο του Πειθαρχικού Κώδικά της ΕΠΟ

“Εάν από την ρίψη αντικειμένων υπάρξει έστω και ελαφρά σωματική βλάβη
προσώπου νόμιμα ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο, πέραν των ποινών που αναφέρονται στην ως άνω περίπτωση γ) και υπάρξει οριστική διακοπή του αγώνα, επιπρόσθετα επιβάλλεται κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα”.

Πηγή : http://www.soccerplus.gr/