Αντίο, πέτρινα χρόνια, ζήτω ο πρωταθλητής! (videos – photos)

Τα πέτρινα χρόνια δεν έκαμψαν ποτέ το φρόνημά μας. Δεν λύγισαν ποτέ την πίστη μας. Δεν έσβησαν ποτέ την αγάπη μας, για την ομάδα. Γιατί εμείς οι ΓΑΥΡΟΙ, τον Ολυμπιακό τον αγαπάμε περισσότερα στα δύσκολα… Εκεί, ήμασταν πάντα δίπλα.

Όπως ήμασταν στα πέτρινα χρόνια, έτσι ήμασταν και στις 25 Μαΐου του 1997, όταν μέσα στο ιστορικό Στάδιο Καραϊσκάκη, ο Θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου νίκησε 6-0 την Καβάλα και στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας, μετά από μία δεκαετία! Μετά από τόσα χρόνια, στα οποία το «σύστημα» τον είχε κρατήσει μακριά από τους τίτλους… Ο Ολυμπιακός όρθωσε το τεράστιο ανάστημά του και ολοκληρώνοντας μία εκπληκτική σεζόν, έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου!

Εκείνο το ιστορικό ματς με την Καβάλα, θα μας συνοδεύει για όλη μας τη ζωή. Είναι το ματς που σήμανε το τέλος των πέτρινων χρόνων. Σήμανε την αντεπίθεση του Ολυμπιακού, ο οποίος από τότε μέχρι σήμερα, έχει κάνει δρασκελιές προς τα εμπρός! Άλματα!

Ο Γιαννακόπουλος είχε ανοίξει το σκορ στο 2’. Στο 13’ και στο 41’ ο Αλεξανδρής έβαλε το δικό του δίμπαλο, ενώ το 3-0 είχε γίνει με αυτογκόλ του Μίτεφ στο 39’. Στο 70’ και στο 75’ ο Στέλιος Γιαννακόπουλος υπέγραψε την 6άρα που σφράγισε με θρίαμβο, μία θριαμβευτική σεζόν! Οι ΓΑΥΡΟΙ ξεχύθηκαν στο χορτάρι του Σταδίου Καραϊσκάκη, για να αγκαλιάσουν τα ινδάλματά τους…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Ελευθερόπουλος, Γεωργάτος, Καραταΐδης, Ανατολάκης (84′ Αμανατίδης), Νταμπίζας, Πασσαλής, Σαμπανάτζοβιτς (84′ Κακλαμάνος), Γιαννακόπουλος, Αλεξανδρής (88′ Σφακιανάκης), Γκόγκιτς, Τζόρτζεβιτς.

Και ζήσαμε… στιγμές μοναδικές!

Πηγή Gavros.gr