Συνέντευξη Μαρινάκη στην ισπανική Marca

marinakis_valverde

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη διάσημη ισπανική εφημερίδα Marca.

O πρόεδρος του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στο ισπανικό μοντέλο ποδοσφαίρου που θέλει να ακολουθήσει ο σύλλογος, στην πολύ καλή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα τόσο για τα ελληνικά δεδομένα και την κρίση, όσο και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα και το Financial Fair Play, καθώς και για τη δουλεία που γίνεται στις ακαδημίες και το στόχο που έχει για την ευρωπαϊκή καταξίωση του Ολυμπιακού.

 

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Για τον Ολυμπιακό: «Η ομάδα μας είναι με διαφορά η μεγαλύτερη στην Ελλάδα. Με 39 πρωταθλήματα που θα γίνουν 40 σύντομα στο παλμαρέ, την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι μαζί έχουν 37, δεν είναι παράξενο που μας αποκαλούν Θρύλος και που οι μισοί Έλληνες είναι φίλοι του Ολυμπιακού».

Για το ισπανικό μοντέλο: «Η προτίμησή μας σε αυτό το μοντέλο δεν είναι τυχαία. Τόσο ο Ερνέστο Βαλβέρδε όσο και ο Μίτσελ, δεν είναι μονάχα άνθρωποι που δούλεψαν και δουλεύουν στην ομάδα μας για να δημιουργήσουν βασιζόμενοι στη φιλοσοφία του ισπανικού πρωταθλήματος. Παράλληλα, μετατρέπονται και σε πρεσβευτές του ελληνικού ποδοσφαίρου και του Ολυμπιακού”.

Για το κίνητρο κάποιου Ισπανού προπονητή ή παίκτη να έρθει στον Ολυμπιακό: “Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλο κλαμπ και δίνει την ευκαιρία στους παίκτες και στους προπονητές να κερδίσουν τίτλους και να συμμετέχουν διαρκώς στις κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ταυτόχρονα να φτάσουν μέχρι και τις εθνικές τους. Αυτή τη στιγμή έχουμε 15 διεθνείς παίκτες, από τους οποίους οι 7 είναι μέλη της εθνικής Ελλάδος”.

Για την καλή οικονομική κατάσταση του Ολυμπιακού παρά την κρίση: “Είναι πολύ σημαντικό θέμα η οικονομική δύναμη της ομάδας μας, πάνω απ’ όλα γιατί ζούμε σε μια εποχή στην οποία οτιδήποτε είναι ελληνικό συνδέεται με την βαθιά οικονομική κρίση στην Ευρώπη. Σε αυτό το τόσο αρνητικό οικονομικό περιβάλλον, ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να πληροί τις προϋποθέσεις που έχει θέσει το Financial Fair Play από την πρώτη χρονιά και χωρίς να χρειαστεί καμία περίοδο χάριτος. Παρά την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, έχουμε επενδύσει περισσότερα από 70.000.000 ευρώ στην ομάδα μας. Έτσι, είμαστε ένας σύλλογος που δεν έχει χρέη σε καμία τράπεζα ούτε βοήθειες από αυτές, κάτι που ελάχιστα κλαμπ στην Ευρώπη έχουν καταφέρει να πετύχουν”.

Για τις Ακαδημίες: “Η επένδυση που κάνουμε στις Ακαδημίες είναι τεράστια. Αυτή τη στιγμή έχουμε σχολές ποδοσφαίρου σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό  για να μαθαίνουν τα μικρά παιδιά τις αξίες του συλλόγου, ούτως ώστε να γίνουν καλύτεροι και σαν παίκτες και σαν άνθρωποι”

Για τον ευρωπαϊκό στόχο: “Στην Ευρώπη επίσης, είμαστε ένα πολύ σημαντικό κλαμπ. Δεν είναι σύμπτωση που βρισκόμαστε στις 10 ομάδες με τις περισσότερες συμμετοχές στο Champions League. Αυτές οι εμπειρίες είναι που τοποθετούν ένα κλαμπ στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και ο Ολυμπιακός ανήκει σε αυτό το γκρουπ. Η επιθυμία μου είναι να εδραιωθεί η ομάδα στην ευρωπαϊκή ελίτ”.