«Να δείξουμε πως είμαστε οι αρχηγοί»

roberto03

Για τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Πανθρακικό, μίλησε ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Ρομπέρτο στη Nova.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις επιτυχίες των Πειραιωτών στην Ευρώπη, αλλά και την πρόκριση της Εθνικής Ελλάδος στο Μουντιάλ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ρομπέρτο:

Φαντάζομαι αυτή η περίοδος πρέπει να είναι από τις καλύτερες στην ομάδα, καθώς μετά τις επιτυχίες σας στο πρωτάθλημα και την Ευρώπη, ακολούθησαν και οι επιτυχίες των διεθνών παικτών του Ολυμπιακού. Αλήθεια, πως είναι η ατμόσφαιρα στην ομάδα σας τα τελευταία 24ωρα;

«Είναι πάρα πολύ ωραίο η ατμόσφαιρα. Είναι πολύ ωραίο το περιβάλλον μέσα στην ομάδα. Είχαμε κάνει μία πολύ καλή εβδομάδα πριν απ’ τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων. Και μετά ήρθαν οι επιτυχίες των διεθνών μας, οι οποίοι όταν γύρισαν στα αποδυτήριά μας, συνεισέφεραν ακόμη περισσότερο στην καλή ατμόσφαιρα που ήδη υπήρχε. Αυτό είναι καλό, γιατί είναι πάντα θετικό οι παίκτες να αισθάνονται καλά. Γιατί στη συνέχεια έχουμε πολύ σημαντικές υποχρεώσεις».

Θα ήθελες στη Βραζιλία έναν όμιλο με Ισπανία και Ελλάδα;

«Θα ήταν ωραίο να μπορούσαμε να δούμε αυτό το παιχνίδι, γιατί γνωρίζω ποδοσφαιριστές και από τις δύο πλευρές και θα μου άρεσε πολύ να τους δω στον ίδιο όμιλο».

Τώρα επιστρέφετε στο πρωτάθλημα με τον αγώνα κόντρα στον Πανθρακικό. Τι γνωρίζεις για τον αντίπαλό σας;

«Πρέπει να πάμε με την ίδια πρόθεση, όπως κάνουμε πάντα. Να παίξουμε καλά. Πρέπει να δείξουμε πως η πρόθεσή μας είναι να κερδίζουμε σε οποιοδήποτε γήπεδο. Να συνεχίσουμε να δείχνουμε την καλή κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Και να συνεχίσουμε έτσι έως το τέλος της χρονιάς. Να δείξουμε πως είμαστε οι πρωτοπόροι, οι αρχηγοί. Να συνεχίσουμε να το δείχνουμε αυτό έως το τέλος της χρονιάς».

Έχουν ιδιαιτερότητες οι αγώνες που προηγούνται ευρωπαϊκών αναμετρήσεων;

«Για εμάς όλοι οι αγώνες είναι σημαντικοί. Είναι όλοι οι αγώνες του πρωταθλήματος. Ακόμη και όταν διεξάγονται πριν από ένα σημαντικό παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ, «καθοριστικής» σημασίας. Όπως όλες οι μεγάλες ομάδες, έτσι και εμείς πρέπει να διαφοροποιούμε τα παιχνίδια του πρωταθλήματος από τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ. Πιστεύω ότι αυτό είναι χαρακτηριστικό των μεγάλων ομάδων. Και εμείς έχουμε δείξει ότι μπορούμε να το κάνουμε. Να διαφοροποιούμε τα παιχνίδια του πρωταθλήματος με τους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ».

Κόσμος του Ολυμπιακού θα είναι στην Κομοτηνή, αλλά και στο Παρίσι. Μάλιστα, εξαντλήθηκαν τα 1.800 εισιτήρια που πήραν οι «ερυθρόλευκοι» για το ματς με την Παρί. Πόσο σημαντική είναι για εσάς η παρουσία των οπαδών σας στα εκτός έδρας ματς;

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς τους παίκτες, να ξέρουμε πως έχουμε πάντα την υποστήριξη των φιλάθλων μας. Θυμάμαι στα δύο εκτός έδρας ευρωπαϊκά ματς και ιδιαίτερα στο παιχνίδι με τη Αντερλεχτ, ακουγόντουσαν περισσότερο οι δικοί μας φίλαθλοι, παρά οι Βέλγοι. Μας δίνουν ώθηση με την υποστήριξή τους Και πιστεύω ότι αυτό θα επαναληφθεί στο Παρίσι. Αν γίνει κάτι τέτοιο, θα είναι για εμάς ένα ακόμη κίνητρο, για να προσπαθήσουμε να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε αυτό το παιχνίδι».