Σαλίνο : «Προχωράμε όταν οι άλλοι λυγίζουν»

Σαλίνο : «Προχωράμε όταν οι άλλοι λυγίζουν»

Ο Ολυμπιακός μπορεί να ολοκληρώσει τη σεζόν μόνο με νίκες, όπως δήλωσε ο Λεάντρο Σαλίνο. «Είμαστε η καλύτερη ομάδα με διαφορά στην Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βραζιλιάνος μπακ-χαφ.

ÓÁËÉÍÏÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÏÊ  SALINO   OLYMPIAKOS - PAOK (SUPERLEAGUE 2013-2014)
Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Αγορά»
Για το αν η ποιότητα και η πληρότητα οδηγούν στον τίτλο: «Ο Ολυμπιακός έχει περισσότερους από έναν καλούς ποδοσφαιριστές σε κάθε θέση. Αυτό βοηθάει την ομάδα να έχει επιλογές και να μπορεί να κάνει αλλαγές, όταν αυτό χρειάζεται, χωρίς να χάνει έδαφος. Βλέπουμε τους αντιπάλους μας, οι οποίοι υστερούν σε ποιότητα, να χάνουν βαθμούς εκεί όπου ο Ολυμπιακός νικά και προχωρά».

Για το αν και η σταθερότητα έπαιξε τον ρόλο της: «Ναι, αυτό που μετράει είναι να έχεις διάρκεια μέσα σε μία σεζόν. Ακόμη και όταν στραβοπατάς, να μπορείς να επανέρχεσαι αμέσως στις επιτυχίες και να συνεχίζεις με νίκες. Η σταθερότητα είναι εκείνη που κερδίζει τίτλους και όχι οι σποραδικές καλές εμφανίσεις. Μπορεί να χάσεις από τους βασικούς σου αντιπάλους, όμως παίρνοντας σταθερά τα ματς τα οποία εκείνοι χάνουν, πάλι θα βλέπουν την… πλάτη σου».

Για το αν μπορεί ο Ολυμπιακός να συνεχίσει με νίκες μέχρι το τέλος: «Το έχουμε αποδείξει. Προχωράμε όταν οι άλλοι λυγίζουν. Νικάμε όταν οι άλλοι χάνουν. Έχουμε καλή ομάδα, την καλύτερη στο ελληνικό πρωτάθλημα, με διαφορά. Έχουμε πληρότητα και μπορούμε να συνεχίσουμε με νίκες μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Τώρα έχουμε προβάδισμα και δεν θα το χάσουμε ξανά».

Για το αν χτίζεται ήδη η επόμενη μέρα: «Ναι, αυτό πρέπει να κάνουμε. Οφείλουμε να μην επαναπαυόμαστε ποτέ και ήδη πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, την επόμενη σεζόν. Η διοίκηση ξέρει τι πρέπει να κάνει και θα κοιτάξει να το κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο στόχος μας είναι ο Ολυμπιακός να πηγαίνει μπροστά και -ο καθένας με τον τρόπο του- κοιτάζουμε να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση».