Μπαρτζώκας: «Πρέπει να μαζέψουμε τα κομμάτια μας για το επόμενο ματς»

Ούτε συγκεντρωμένος, αλλά ούτε και… υγιής ήταν ο Ολυμπιακός στο Κάουνας, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά την ήττα από τη Ζαλγκίρις.

Ο Έλληνας προπονητής τόνισε πως οι παίκτες του ήταν κάκιστοι στην άμυνα, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι τραυματισμοί των Σπανούλη και Ρότσεστι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας:

«Θέλω να συγχαρώ την Ζαλγκίρις, έπαιξε ένα συγκροτημένο παιχνίδι. Για εμάς ήταν μια δύσκολη διαδικασία το να κερδίσουμε αυτή την αναμέτρηση, έχοντας χάσει δύο έμπειρους παίκτες μας κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, όπως είναι οι Σπανούλης και Ρότσεστι. Εξαιτίας της απουσίας τους χάσαμε τη δημιουργία στο παιχνίδι μας, χάσαμε την καθοδήγηση, χάσαμε σκορ. Παίξαμε το ματς με γκαρντ που δεν έχουν την εμπειρία για αυτό το επίπεδο. Ξεκινήσαμε το παιχνίδι άσχημα στην άμυνα. Τα πρώτα είκοσι λεπτά η Ζαλγκίρις είχε 1 λάθος και αυτό είχε να κάνει με το ότι δεν υπήρχε πίεση από την πλευρά μας.

Ξέρουμε πως έχουν δύο καλούς σουτέρ, οι οποίοι σκόραραν 19 και 12 πόντους αντίστοιχα, αναφέρομαι στους Μιλάκνις και Ρίβερς. Είχαν σχεδόν 64% από την γραμμή του τριπόντου, οπότε ήταν πραγματικά πολύ δύσκολη η κατάσταση για εμάς. Αυτή, όμως, είναι η Ευρωλίγκα. Θα πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος, να είσαι υγιής και να είσαι έτοιμος για τέτοιου είδους παιχνίδια. Εμείς δεν ήμασταν απόψε, αλλά πρέπει να μαζέψουμε τα κομμάτια μας για το επόμενο ματς, το οποίο είναι σε δύο μέρες και δεν ξέρουμε πόσους παίκτες θα έχουμε».

Ερωτηθείς για τη σοβαρότητα των τραυματισμών των Σπανούλη και Ρότσεστι:

«Δεν ξέρουμε ακόμη. Ο γιατρός είπε ότι τόσο ο Σπανούλης, όσο και ο Ρότσεστι θα υποβληθούν σε μαγνητική. Όμως, όσον αφορά στον Ρότσεστι είναι απόλυτα σίγουρο πως θα μείνει τουλάχιστον τρεις εβδομάδες εκτός δράσης. Ο Σπανούλης ταλαιπωρείται από τον αστράγαλό του, στον οποίο είχε κάνει επέμβαση τον τελευταίο χρόνο. Οπότε θα δούμε αύριο ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα».