Μάρκο Σίλβα : “Όλοι μαζί χτίσαμε μία πολύ καλή ομάδα”

Μάρκο Σίλβα : “Όλοι μαζί χτίσαμε μία πολύ καλή ομάδα”

Ο Μάρκο Σίλβα μιλάει στο novasports και τον Νίκο Γαβαλά και αποκαλύπτει το μυστικό των επιτυχιών του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη.

ΣΙΛΒΑ  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ (ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ 2015-2016) SILVA   OLYMPIAKOS - DINAMO ZAGREB (CHAMPIONS LEAGUE 2015-2016)

Ακολουθεί ένα απόσπασμα της συνέντευξης του Μάρκο Σίλβα στο novasports:

Κύριε Σίλβα, επί των ημερών σας ο Ολυμπιακός έχει πετύχει εννέα νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα και τρεις νίκες σε τέσσερις αγωνιστικές στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η ερώτηση μπορεί να είναι τετριμμένη, αλλά αισθάνομαι ότι πολλοί θα ήθελαν να την κάνουν: ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;

«Θα μπορούσαμε να πούμε πως το μυστικό είναι η πολλή δουλειά. Το έχω επαναλάβει πολλές φορές. Πρέπει να μπορείς να δουλεύεις και να προσπαθείς συνέχεια. Κάνουμε πολύ καλή δουλειά. Όλοι οι άνθρωποι που δουλεύουν για την ομάδα κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους. Επίσης κάναμε μία πολύ καλή προετοιμασία, παρά το γεγονός πως ήταν λίγο σύντομη. Άργησε λίγο να ξεκινήσει λόγω της άφιξής μου. Κερδίσαμε έδαφος. Στην προετοιμασία έγινε πολύ καλή δουλειά. Όλοι μαζί χτίσαμε μία πολύ καλή ομάδα. Δουλεύουμε πολύ. Καθημερινά προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε. Καθημερινά είμαστε αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνουμε. Μας αρέσει πολύ η δουλειά μας. Στους ποδοσφαιριστές αρέσει πολύ η δουλειά τους. Το σύνολο αυτών των πραγμάτων έχει φέρει αυτά τα αποτελέσματα. Με πολύ δουλειά και αφοσίωση. Και επίσης έρχονται οι νίκες. Μετά από τις νίκες, έρχεται περισσότερη αυτοπεποίθηση. Έτσι, έχουμε ένα πολύ καλό σύνολο αυτή τη στιγμή».

Ξέρετε, όλοι όσοι ζουν την καθημερινότητα στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη και ιδιαίτερα στα αποδυτήρια, υποστηρίζουν πως υπάρχουν πολύ καλές σχέσεις ανάμεσα στα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος. Κάνουν λόγο για μία μεγάλη παρέα των παικτών. Είναι έτσι τα πράγματα;

«Ναι, είναι αλήθεια πως το κλίμα είναι αρκετά καλό. Και αυτό είναι μέρος της επιτυχίας. Δεν σας κρύβω πως εκτός από καλούς παίκτες, ήθελα να έχουμε και καλούς χαρακτήρες. Παίκτες οι οποίοι είναι αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνουν. Παίκτες οι οποίοι δεν επαναπαύονται και δίνουν καθημερινά μία μάχη. Μου αρέσει να βλέπω πως οι παίκτες προσπαθούν καθημερινά. Μία ομάδα δεν αποτελείται ποτέ από τρία – τέσσερα άτομα, αλλά από πολλούς παίκτες οι οποίοι είναι σωστοί επαγγελματίες και καλοί χαρακτήρες. Πραγματικά υπάρχει ένα πολύ ωραίο κλίμα. Φυσικά έχουμε όλοι τις μέρες μας. Άλλοτε είναι καλά ο ένας και άλλοτε όχι. Το σημαντικότερο όλων είναι οι παίκτες να έχουν αφοσίωση στο σκοπό μας. Και να έχουμε όρεξη για δουλειά και καθημερινή βελτίωση».

Τι εικόνα έχετε για τον Ηρακλή που προέρχεται από εντός έδρας νίκη επί του Ατρόμητου; Εκτός έδρας έχει απολογισμό μία νίκη, δύο ισοπαλίες και μία ήττα.

«Ναι, είμαστε σίγουροι πως ο Ηρακλής είναι μία ομάδα η οποία θα μας δημιουργήσει προβλήματα και δυσκολίες. Πιστεύουμε πως θα έρθει να παίξει αμυντικά. Πιστεύουμε ότι θα προσπαθήσει να κλείσει τους διαδρόμους μας. Από ‘κει και πέρα θα προσπαθήσει να μας βλάψει με αντεπιθέσεις που θα κάνει. Σίγουρα στο παιχνίδι αυτό θα χρειαστεί να βρεθούμε στο υψηλότερο επίπεδο για να μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη. Παρόλο που σεβόμαστε τον αντίπαλο και γνωρίζουμε λίγο – πολύ τον τρόπο με τον οποίο θα αγωνιστεί, δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τι ακριβώς θα κάνει. Πρέπει να σκεφτούμε τι θα κάνουμε εμείς. Έχουμε μία ομάδα η οποία έχει ανταποκριθεί πάρα πολύ καλά στους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου αντιμετωπίζουμε τις καλύτερες ομάδες της κάθε χώρας. Και γι’ αυτό έχουμε την αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να τα πάμε καλά. Γνωρίζουμε πως θέλουμε να πάμε στη διακοπή με μία ακόμη νίκη».