Φίλιπ: «X-Factor στο φετινό draft του ΝΒΑ o Ποκουσέφσκι!»

To ταλέντο του Αλεξέι Ποκουσέφσκι είναι… αδιαμφισβήτητο. Και ξεχωριστό. Σπάνιο! Και αυτό πιστεύει και ο Τζέισον Φίλιπ, ο οποίος «βλέπει» τον νεαρό μπασκετμπολίστα του Ολυμπιακού επιλογή στα draft του ΝΒΑ!

Ο πρώην σκάουτερ ομάδων του ΝΒΑ ανέλυσε το πρότζεκτ Ποκουσέφσκι και τόνισε: «Μην εκπλαγείτε αν ακούσετε στον πρώτο γύρο το όνομά του…».

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Ο Σέρβος Ποκουσέφσκι, που παίζει αυτή τη στιγμή στη δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού, μπορεί να αποδειχθεί σε X-Factor του φετινού draft και θα μπορούσε να είναι ένα sleeper pick!

Κινητικός, ευλύγιστος και τρομερά ικανός για παίκτης με ύψος 2.10μ., ο Πόκου ταιριάζει απόλυτα στο πρότυπο του μοντέρνου stretch ψηλού. Αν και δεν είναι σωματικά έτοιμος για το ΝΒΑ, έχει μεγάλη προοπτική και αυτό τον κάνει εξαιρετική επιλογή για ομάδα που θέλει να τον κάνει draft και να τον αφήσει στην Ευρώπη.

Θα του κάνει καλό μάλλον να παίξει στην Ευρώπη για άλλον ένα χρόνο τουλάχιστον, αλλά είναι σίγουρα πιθανό, οι μάνατζέρ του να τον ωθήσουν προς το ΝΒΑ, για να δυναμώσει σωματικά εκεί. Μην εκπλαγείτε αν ακούσετε το όνομά του στον πρώτο γύρο».

Πηγή Gavros.gr