Ο αντίπαλος πρέπει να σε «αισθάνεται»

ÖÉËÉÊÏ / ÏÓÖÐ - ÄÕÍÁÌÏ ÊÉÅÂÏÕ / FRIENDLY / OLYMPIAKOS - DINAMO KIEV***Κατέληγα χθες το κομμάτι μου ως εξής, αναφερόμενος στο φιλικό με την Ντινάμο Κιέβου: «Γενικότερα πιστεύω ότι σήμερα πρέπει να δούμε ένα Ολυμπιακό αν μη τι άλλο με λιγότερα λάθη-όπως π.χ. αυτά που έκανε ο Μπουχαλάκης αγωνιζόμενος στον ευαίσθητο ρόλο του αμυντικού μέσου στο πρώτο φιλικό με τους Ρώσους της Κράσνονταρ». 

***Τελικά από ένα λάθος του Μπουχαλάκη, ο Ολυμπιακός ισοφαρίστηκε από τους Ουκρανούς… Από ένα άλλο λάθος, του Βούρου, η Ντινάμο είχε δοκάρι…Από ένα λάθος του Γιαταμπαρέ, είχε το πιο επικίνδυνο μακρινό του σουτ ο Μποκανί (αυτός είναι σέντερ φορ…)…Από ένα λάθος του Αμπιντάλ, χρειάστηκε ο Βούρος να κάνει σωτήρια επέμβαση για να αποσοβήσει το 1-2… 

***Αυτό ήταν το πιο αποθαρρυντικό στοιχείο του δεύτερου φιλικού του Ολυμπιακού: τα πολλά ατομικά λάθη κύρια στο β΄ημίχρονο. 

***Το δεύτερο ήταν ότι πάλι η ομάδα δεν έφτιαξε αρκετές φάσεις και γενικά δεν απείλησε πολύ-το δε μοναδικό γκολ ήταν από στημένη φάση. 

***Το πιο ενθαρρυντικό στοιχείο ήταν ότι ο Ολυμπιακός πρέσαρε αρκετά ψηλά κι αρκετά καλά σε σημαντικά χρονικά διαστήματα του αγώνα, δείχνοντας ότι φέτος μπορεί να το παίξει αυτό το παιχνίδι ακόμη καλύτερα σε σχέση με πέρσι. 

***Και μου άρεσε φυσικά πολύ, για να δώσω συνέχεια σε προ ημερών άρθρο μου, ότι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού αυτή τη φορά έπαιξαν κι αυτοί δυναμικά κι έκαναν τα φάουλ που έπρεπε να κάνουν. Το έκαναν κι οι Ουκρανοί, όπως είχαν κάνει κι οι Ρώσοι, σε ακόμη χειρότερο βαθμό, αλλά τώρα το έκαναν κι οι ερυθρόλευκοι. Πως θα γίνει, δηλαδή; Θα κάθονται να τους βλέπουν τους άλλους; 

***Το ξεκίνησαν τα στόπερ, ο Αβραάμ κι ο Αυλωνίτης και το ακολούθησε κι όλη η ομάδα. Ο αντίπαλος πρέπει να αισθάνεται. Άμα καταλάβει ότι δεν τον πιέζεις πολύ, θα σου την κάνει. Και στο κάτω κάτω ο Ολυμπιακός είναι Ολυμπιακός. Και θα πρέπει να παίζει για το αποτέλεσμα ακόμη και στα φιλικά. Όπως έκανε χθες. 

***Άλλο είναι να φέρνεις 1-1 κι άλλο να χάνεις 1-2 κι άλλο να κερδίζεις 2-1, άμα το έβαζε ο Παπάζογλου στη μόνη καθαρή ευκαιρία του Ολυμπιακού για γκολ, πλην εκείνου του Αυλωνίτη, που όπως είχα σχολιάσει παό το πρώτο φιλικό, μετά το ψάρωμα των πρώτων λεπτών, δείχνει να βελτιώνεται και να ανεβαίνει.

ΠΗΓΗ

http://www.sport-fm.gr/article/o-adipalos-prepei-na-se-aisthanetai/777119