Μαρκάνο και Ορμπάιθ ακτινογραφούν την Ατλέτικο

Συμβουλές στον Ολυμπιακό θέλησαν να δώσουν οι Πάμπλο Ορμπάιθ και Ιβάν Μαρκάνο, ώστε να τονίσουν στους πρωταθλητές Ελλάδας τι πρέπει να προσέξουν στο ματς με την Ατλέτικο.

864363Το γεμάτο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», είναι το μεγάλο «όπλο» του Ολυμπιακού στη μάχη με την Ατλέτικο Μαδρίτης, όπως τονίζει τόσο ο Πάμπλο Ορμπάιθ, όσο και ο Ιβάν Μαρκάνο. Οι δύο πρώην ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, κλήθηκαν να μιλήσουν για το παιχνίδι με την Ατλέτικο μιας και γνωρίζουν πολύ καλά τους συμπατριώτες τους.

Συγκεκριμένα, οι δύο ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από τον Πειραιά, μίλησαν στην «Real News», χαρακτηρίζοντας την Ατλέτικο μια πολύ δυνατή ομάδα.

«Η Ατλέτικο είναι πολύ δυνατή. Μοχθεί πολύ στο γήπεδο. Η άμυνά της είναι πολύ καλή. Σε ματς στρατηγικής καταφέρνει να βάζει πολλά γκολ. Οι καλύτεροι παίκτες τους είναι ο Γκάμπι, ο Γοδίν, ο Κόκε, ο Χουανφράν και ο Ραούλ Γκαρσία. Η Ατλέτικο είναι μια ομάδα που παίζει σε κάθε παιχνίδι σε υψηλό επίπεδο. Το Καραϊσκάκη θα βοηθήσει πολύ τον Ολυμπιακό και η Ατλέτικο δεν θα περάσει εύκολο βράδυ», ήταν το σχόλιο του Πάμπλο Ορμπάιθ.

Από την πλευρά του ο Ιβάν Μαρκάνο, δίνει περισσότερες συμβουλές στον Ολυμπιακό, σκιαγραφώντας τόσο τα θετικά, όσο και τα αρνητικά στοιχεία των Ισπανών. «Η Ατλέτικο άλλαξε αρκετά φέτος σε σχέση με πέρυσι και ειδικά στον τρόπο επίεθσης. Πέρυσι είχαν ταχύτητα με τον Ντιέγκο Κόστα και στα άκρα οι Αρντά Τουράν και Κόκε συνέκλιναν και προς τα μέσα. Φέτος ήρθε ο Μάντζουκιτς και αρκετοί παίκτες για τα άκρα, όπως ο Τσέρτσι και ο Γκριεζμάν. Με σπουδαίους αντιπάλους αρέσκονται να παίζουν στην αντεπίθεση. Είναι σημαντική αυτή η παράμετρος. Είναι επιθετικοί και πιέζουν έως τα άκρα.

Για μένα, το πιο σημαντικό που πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός είναι να έχει συμπαγή άμυνα. Να μην αφήνει καθόλου διαδρόμους και να τους δίνει θάρρος να επιτίθενται. Κοντά στην αντίπαλη περιοχή είναι δυνατοί τόσο στον αέρα όσο και με την μπάλα χαμηλά. Είναι απώλεια ο Κουρτουά, ο καλύτερος γκολκίπερ στον κόσμο, όμως ο Μόγια τα πάει καλά.

Η Ατλέτικο είναι δυνατή στη στρατηγική. Οι παίκτες της κυνηγάνε ακόμα και τις “χαμένες” μπάλες. Ο Σιμεόνε έχει μεγάλο μερίδιο στην ομάδα. Οι παίκτες του πιστεύουν σ’ αυτόν και τις ιδέες του. Είναι μαζί του και στον… θάνατο και κάνουν ό,τι τους ζητήσει».