Μαρινάκης σε Αλαφούζο: “Δεν φοράς παντελόνια”

“Δεν φοράς παντελόνια”, είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στον Γιάννη Αλαφούζο! “Έλα έξω να τα πούμε, αλλά χωρίς τους μπράβους”, είπε ο Βασίλης Κωνσταντίνου στον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού! 

180612184137_7459Εντονη λογομαχία Μαρινάκη και Αλαφούζου στο ΔΣ της Λίγκας

Οι πρόεδροι του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού βρέθηκαν στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στα γραφεία της Αστροναυτών. σε μία συνεδρίαση… φωτιά που τα είχε όλα! Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, Αλαφούζος και Μαρινάκης είχαν αρκετούς διαξιφισμούς σε θέματα του ποδοσφαίρου ενώ σε κάποια στιγμή της συνεδρίασης πήγε να ξεφύγει η κατάσταση, καθώς ο Βασίλης Κωνσταντίνου και ο ισχυρός άνδρας της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ είχαν έντονη λογομαχία! Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είπε κάποια στιγμή προς τον Μαρινάκη και σε έντονο ύφος «πάμε έξω από την αίθουσα να τα πούμε οι δύο μας» για να του απαντήσει πως «εντάξει φτάνει άξιος ο μισθός σου για σήμερα».

Αξίζει να σημειώσουμε, πως ο Αλαφούζος έθεσε θέμα διαιτησίας, ξεκαθαρίζοντας πως ο Παναθηναϊκός δεν συναινεί σε κανένα θέμα από εδώ και πέρα αν δεν συζητηθεί το πρόβλημα με τους διαιτητές. Από την πλευρά του, ο Μαρινάκης πρότεινε την εκπαίδευση των διαιτητών από ξένους αρχιδιαιτητές. Σημείο, στο οποίο συμφώνησε και η πλευρά του Παναθηναϊκού, τονίζοντας πως θα πρέπει να έρθουν και ξένοι παρατηρητές, μιας και το επίπεδο και σε αυτόν τον τομέα είναι αρκετά χαμηλό.

Κάποια στιγμή ο πρόεδρος των πρωταθλητών, κατηγόρησε τον Αλαφούζο πως «ξεφτιλίζεις το ποδόσφαιρο από τον ΣΚΑΪ και τα σχόλια που βάζεις» με τον πρόεδρο της «πράσινης» ΠΑΕ να απαντά ότι «εσύ το ξεφτιλίζεις με αυτά που κάνεις εδώ και τρία χρόνια. Τουλάχιστον εγώ ότι κάνω το κάνω φανερά και όχι από τα δεκάδες μέσα που εσύ ελέγχεις»!

Μεταξύ άλλων, και όπως αναμενόταν οι εκπρόσωποι του «τριφυλλιού» αναφέρθηκαν και στα πρόστιμα που δέχεται η ΠΑΕ είτε γίνεται κάτι στο γήπεδο της είτε δεν γίνεται το παραμικρό.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατηγόρησε τον Γιάννη Αλαφούζο ότι “κάνεις πόλεμο στο ποδόσφαιρο και ρίχνεις λάσπη με τα ΜΜΕ που έχεις“. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού του απάντησε “Κι εσύ χρησιμοποιείς τα ΜΜΕ“.

Όταν οι τόνοι σιγά-σιγά ανέβαιναν, υπήρξε ο εξής διάλογος:

Μαρινάκης (σε Αλαφούζο): “Δεν φοράς παντελόνια“.

Αλαφούζος: “Εγώ δεν φοράω παντελόνια;“.

Κωνσταντίνου (σε Μαρινάκη): “Τι είναι αυτά που λες; Με ποιο δικαίωμα τα λες αυτά;“.

Μαρινάκης (σε Κωνσταντίνου): “Φώναξε και σήμερα μπας και βγάλεις το μεροκάματο“.

Στο σημείο εκείνο, ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού φέρεται να έβρισε τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Όταν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού του απάντησε “τι είπες;“, ο Βασίλης Κωνσταντίνου επανέλαβε τη βρισιά και είπε στον Βαγγέλη Μαρινάκη: “Έλα έξω να τα πούμε. Έλα έξω αλλά χωρίς τους μπράβους“!

Όταν το πράγμα ξέφευγε, παρενέβη ο Γιάννης Μώραλης και υπήρξε εκτόνωση. Αυτό που κυρίως αξίζει να σημειωθεί πάντως, είναι πως λίγο αργότερα, ο Βασίλης Κωνσταντίνου ζήτησε συγνώμη από τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την βρισιά που του απηύθυνε…

Ο Αλαφούζος για τον Λακαφώση

Αξίζει να σημειώσουμε, πως ο Αλαφούζος κατά την… εκκίνηση της συνεδρίασης είπε σχετικά με την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου πως «εντάξει εσείς μπορεί να πείτε ότι γκρινιάζουμε επειδή είμαστε τρίτοι, αλλά εδώ υπάρχουν καταγγελίες από έναν εισαγγελέα»! Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στις καταγγελίες του εισαγγελέα Λακαφώση, ο οποίος περιέγραψε το ελληνικό ποδόσφαιρο με τα πιο μελανά χρώματα.

«Κόντρα» Μαρινάκη-Βρύζα

Λίγες μόνο ώρες μετά τον πρώτο επεισοδιακό ημιτελικό του Κυπύλλου ήταν λογικό να ανάψουν τα αίματα ανάμεσα στον Ζήση Βρύζα και τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο Μαρινάκης κάποια στιγμή γύρισε και είπε προς τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, «γιατί μιλάτε πάλι για τη διαιτησία, αφού δεν παίξατε μπάλα», για να απαντήσει ο Βρύζας: «πώς να παίξουμε μπάλα, όταν ήμασταν 10 εναντίον 11». Επίσης, ο Βρύζας είχε και μια αντιπαράθεση με τον πρόεδρο της Λίγκας, Γιάννη Μώραλη, σχετικά με τις ανακοινώσεις του ΠΑΟΚ.

 

Η ανακοίνωση της Λίγκας:

Στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League εκπροσωπήθηκε το σύνολο των ΠΑΕ-Μελών της Super League (πλην της ΠΑΕ Απόλλων).

Παρέστησαν –μεταξύ άλλων-  οι κ.κ. Αλαφούζος, Βρύζας, Μαρινάκης.

Εκτιμήθηκε ομόφωνα από το σύνολο των ΠΑΕ ότι η πρακτική του τελευταίου διαστήματος με τις εκατέρωθεν δυσφημιστικές δηλώσεις εις βάρος του Πρωταθλήματος της Super League και συγκεκριμένων ΠΑΕ-Μελών της δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και πλήττουν εν τέλει το οικοδόμημα ολόκληρου του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ταυτόχρονα, σε συναινετικό κλίμα, υποβλήθηκαν προτάσεις για τη βελτίωση συγκεκριμένων θεσμικών θεμάτων του εν γένει χώρου του ποδοσφαίρου και αποφασίστηκε να γίνει η σχετική συζήτηση εντός των επόμενων ημερών.

Παράλληλα συμφωνήθηκε και αποφασίστηκε όπως η ως άνω πρακτική των δηλώσεων παύσει άμεσα, με γνώμονα την επιτυχή έκβαση του εν λόγω εγχειρήματος.