Καραπιάλης: “Από τον Ντομίνγκες θα εξαρτηθούν πολλά”

Μια εμβληματική μορφή του Ολυμπιακού, ο Βασίλης Καραπιάλης, παραχώρησε συνέντευξη και αναφέρθηκε στο αν υπάρχει φαβορί στο ντέρμπι, στο ρόλο της έδρας και στον Αλεχάντρο Ντομίνγκες.

31848

Στην εφημερίδα “Αγορά” παραχώρησε συνέντευξη ο Βασίλης Καραπιάλης και αναφέρθηκε στο αιώνιο ντέρμπι της Κυριακής (22/2) στη Λεωφόρο για την 25η αγωνιστική της Super League. Τι είπε για τον Ολυμπιακό, το ρόλο της έδρας και τον “Τσόρι” Ντομίνγκες.

“Πάντα η μία από τις δύο ομάδες έπαιρνε πριν από την έναρξη του αγώνα τον ρόλο του φαβορί, επειδή είχε πιο έμπειρους παίκτες, καλύτερη ψυχολογία ή ήταν πιο φορμαρισμένη. Στο ντέρμπι που έρχεται είναι δεδομένο ότι η καλύτερη ομάδα είναι ο Ολυμπιακός, ωστόσο όλα κρίνονται μέσα στο γήπεδο και από την κατάσταση στην οποία θα βρεθούν οι αντίπαλοι τη συγκεκριμένη βραδιά”, είπε αρχικά και συνέχισε:

“Ο Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερη εμπειρία, πιο καλό υλικό και ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει πολλά τέτοια μεγάλα ματς στην καριέρα τους. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός δεν έχει τόσους πολλούς παίκτες με παραστάσεις από παιχνίδια ανάλογης βαρύτητας, όμως είναι μια ομάδα που δεν υστερεί σε ενθουσιασμό και σίγουρα έχει τη δική της ποιότητα”.

Για το ρόλο της έδρας, τόνισε: “Η έδρα δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο. Έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθών αυτών των σπουδαίων αναμετρήσεων. Θυμόμαστε όλοι παιχνίδια στα ο οποία ο φιλοξενούμενος έπαιξε καλύτερα και ο γηπεδούχος παρουσιάστηκε με πίεση και άγχος. Ακόμη και το περσινό παράδειγμα, με τη νίκη του Ολυμπιακού στην Λεωφόρο και του Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη, ενισχύει αυτή την άποψη. Η βαθμολογική απόσταση που χωρίζει τις δύο ομάδες εξυπηρετεί τον Ολυμπιακό, με την έννοια ότι μπορεί να είναι ευχαριστημένος και με την ισοπαλία. Παρότι ο νέος προπονητής δείχνει ότι είναι άνθρωπος του αποτελέσματος, δεν νομίζω ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει με το μυαλό στον έναν βαθμό, αλλά με στόχο να πάρει τους τρεις. Άλλωστε, ξέρουμε καλά ότι όποιος πάει για την ισοπαλία συνήθως χάνει”.

Τέλος, απάντησε και για τον Ντομίνγκες: “Είναι ένας πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής για τον Ολυμπιακό, έχει μεγάλη εμπειρία από τόσο έντονα παιχνίδια και είναι ο ηγέτης που χρειάζεται κάθε ομάδα για να την οδηγήσει στα μεγάλα ματς. Από τη δική του παρουσία θα εξαρτηθούν πολλά σε όλο τον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού και στην προσπάθεια της ομάδας για τη νίκη, η οποία θα τη φέρει ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου”.