Οι δηλώσεις του κ. Σίλβα

Διαβάστε τι δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού, μετά το τέλος του αγώνα με την Βέροια.

1336970

Για τον αγώνα: «Η αλήθεια είναι πώς στο πρώτο μέρος η ομάδα μας δεν ήταν τόσο καλή, ο αντίπαλος μας πίεσε πολύ, ήταν πολύ καλά στημένος στο γήπεδο, μας εμπόδισε, δεν μας άφησε χώρους, ενώ ήμασταν και αργοί. Κάναμε κάποια λάθη και δεν παίξαμε με ένταση και δύναμη. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν τελείως διαφορετικοί. Στο δεύτερο ήμασταν αρκετά πιο γρήγοροι, πιο κινητικοί και είχαμε 20-25 λεπτά υψηλής ποιότητας παιχνίδι. Ήμασταν πιο επιθετικοί και πιο δυνατοί. Ήμασταν τελείως διαφορετικοί από το πρώτο ημίχρονο, γιατί στο δεύτερο παίξαμε πιο δυνατά και κερδίσαμε με έναν δίκαιο τρόπο».

Για την αλλαγή του Ερνάνι και το ματς με την Ντιναμό: «Χρειαζόμαστε ηρεμία, γιατί μόλις έχει τελειώσει ένα δύσκολο ματς και έχουμε αρκετό χρόνο μπροστά μας για τον επόμενο μεγάλο μας στόχο. Ο Ερνάνι βοήθησε αρκετά την ομάδα, όπως και ο Φινμπόγκασον. Αυτό χρειαζόταν η ομάδα. Το ίδιο έκανε και ο Τζίμι που έπαιξε μετά από αρκετό καιρό και πιστεύουμε ότι ήταν άριστος. Είναι θετικό που υπάρχουν παίκτες στον πάγκο που μπορούν ανά πάσα στιγμή να βοηθήσουν. Συνεχίζουμε να παλεύουμε, έχουμε μπροστά μας δύσκολους αγώνες και απαιτούνται δυνάμεις».

Για την ομάδα της Βέροιας: «Ήταν όπως την περίμενα. Είναι αλήθεια ότι όλες οι ομάδες που αντιμετωπίζουν δύσκολα ματς, έχουν υψηλό κίνητρο και προσπαθούν πάντα να κάνουν μία καλή εμφάνιση. Περιμέναμε από την Βέροια ότι θα παρουσιαστεί δυνατή. Είναι μία καλά οργανωμένη ομάδα, που μας δυσκόλεψε. Το περιμέναμε. Επειδή ο Ολυμπιακός έχει πετύχει σερί νίκες, όλες οι ομάδες προσπαθούν να πετύχουν κάτι απέναντί μας».

Για το ότι ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει χάσει βαθμό σε όλη την Ευρώπη, στο πρωτάθλημά του: «Είναι ένα σημαντικό στοιχείο για εμάς. Είναι ένα σημάδι ότι κάνουμε καλή δουλειά. Οι παίκτες δουλεύουν πολύ για να πετύχουν καλά αποτελέσματα. Μέχρι στιγμής το καταφέρνουν καλά, αλλά ξέρουμε ότι δεν θα διαρκέσει για πάντα. Η ομάδα μας πρέπει να είναι έτοιμη, να επανέλθει και να ξανασυνεχίσει για επόμενες νίκες. Είμαστε προετοιμασμένοι για μάχες. Θέλω να προσθέσω σε αυτό ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να συνεχίζει μία ομάδα να πετυχαίνει νίκες συνεχώς. Παρόλο που είναι δύσκολο να το πετύχουμε, θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μας».

Για τον κόσμο της ομάδας και την αποθέωση προς το πρόσωπό του: «Θέλω να πω ότι όταν τους έχουμε κοντά μας σε ένα εκτός έδρας ματς είναι κάτι φανταστικό. Είναι σίγουρο ότι όταν έχουμε τη στήριξή τους είμαστε πολύ πιο δυνατοί. Σε σχέση με το δεύτερο μέρος της ερώτησής σας, είμαι χαρούμενος που τραγούδησε ο κόσμος το όνομά μου. Το σημαντικό όμως είναι να είναι κοντά μας οι οπαδοί μας. Να είναι και την Τετάρτη για να δημιουργήσει την γνωστή ατμόσφαιρα που δημιουργεί».

Για το αν έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν: «Είναι κάτι για το οποίο δεν θέλω να μιλήσω αυτή τη στιγμή, γιατί δεν είναι το πιο σημαντικό. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι φίλαθλοι είναι εδώ. Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει αυτό παρόλο που έχω μικρή καριέρα ως προπονητής. Δεν σκέφτομαι τι έχει γίνει στο παρελθόν, αλλά αυτό που συμβαίνει τώρα. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι οπαδοί βρίσκονται κοντά στην ομάδα».