Ρομπέρτο: “Θα νικήσουμε τη Γιουβέντους με κεφαλιά του Κασάμι”

Διαβάστε τι δήλωσε ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού στην “Gazzetta dello Sport” για τη Γιουβέντους, το “Καραϊσκάκης” που θυμίζει “Καλδερόν”, το ντέρμπι με τον Μίτσελ αλλά και τη διαιτησία.

ÊÁÓÁÌÉ ÑÏÌÐÅÑÔÏ  ÁÍÁ×ÙÑÇÓÇ ÔÇÓ ÏÌÁÄÁÓ ÔÏÕ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÕ ÃÉÁ ÔÏ ÔÏÑÏÍÔÏ  ÅÉÊÏÍÅÓ ÁÐÏ ÔÏ ÁÅÑÏÐËÁÍÏ

Αναλυτικά η συνέντευξη Ρομπέρτο στην “Gazzetta dello Sport’:

Το λένε όλοι στην Αθήνα. Μπορείς να μας εξηγήσεις τι το ξεχωριστό έχει το Καραϊσκάκης;

“Μεγάλωσα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και γνωρίζω καλά τα καυτά στάδια. Το Καραϊσκάκης είναι όπως το Καλδερόν: οι οπαδοί βοηθούν πραγματικά την ομάδα και αισθανόμαστε ότι μπορούν να μας δώσουν μία χείρα βοηθείας. Αισθανόμαστε πιο σίγουροι επειδή ξέρουμε ότι δεν είμαστε η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης. Έχουμε ανάγκη τη βοήθειά τους και εκείνοι μας βοηθούν. Νιώθω το Καραϊσκάκης σαν το σπίτι μου”.

Είναι βαρετό να είσαι τερματοφύλακας σε μία ομάδα που παίρνει το πρωτάθλημα;

“Κοιτάξτε, δεν είναι εύκολο να κατακτάς πρωταθλήματα, ακόμα και στην Ελλάδα. Σίγουρα, ο Ολυμπιακός έχει κάνει όλα τα ρεκόρ, αλλά δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε”.

Θα είσαι πάντως πιο ήρεμος από τον Μπουφόν…

“Το επίπεδο του ιταλικού πρωταθλήματος είναι σίγουρα υψηλότερο καθώς είναι πολλές οι ομάδες που έχουν ποιότητα, όμως συνήθως οι τερματοφύλακες των μεγάλων συλλόγων ζουν μία παρόμοια ζωή σε όλο τον κόσμο: θα σου τύχουν 3-4 περιπτώσεις που θα χρειαστεί να κρατήσεις ανέπαφη την εστία σου και δεν μπορείς να αποτύχεις. Ο Μπουφόν μου φαίνεται πως συνεχίζει έτσι για πολλά χρόνια, είναι ένας αδιαμφισβήτητος πρωταθλητής”.

Πολλοί συγκρίνουν τη Γιούβε με τον Ολυμπιακό: πάρα πολλοί εθνικοί τίτλοι, λίγα πράγματα στο εξωτερικό.

“Υπάρχει αυτή η σύγκριση αλλά ειλικρινά το επίπεδο του ιταλικού πρωταθλήματος είναι πολύ πιο υψηλό και η Γιούβε είναι πιο δυνατή από εμάς, συνεπώς είναι περισσότερο παράξενο για εκείνους που έχουν κατακτήσει λίγα πράγματα στο εξωτερικό”.

 

Το οποίο σημαίνει πως και ο Ολυμπιακός απολαμβάνει κάποιας διαιτητικής εύνοιας, όπως υποστήριξε για τη Γιουβέντους ο συνάδελφός σου γκολκίπερ της Ρόμα, Ντε Σάνκτις;

“Α, όχι, θα πρέπει να δείχνουμε εμπιστοσύνη στους διαιτητές. Και εδώ επίσης γίνεται συχνά λόγος για στήριξη στον Ολυμπιακό από τη διαιτησία. Εγώ σκέφτομαι συχνά πως οι επιθετικοί των καλύτερων συλόγων δημιουργούν περισσότερες ευκαιρίες για γκολ, μπαίνουν συχνά στην αντίπαλη περιοχή και συνεπώς σφυρίζουν περισσότερο οι διαιτητές υπέρ τους. Μεταξύ πάρα πολλών αποφάσεων ίσως να έχουν γίνει κάποια λάθη. Όμως η εμπιστοσύνη παραμένει και στην Ευρώπη άλλωστε σφυρίζουν πάντα οι καλύτεροι διαιτητές. Είμαστε ήσυχοι”.

Ο Μίτσελ είναι Ρεάλ, εσύ μεγάλωσες στην Ατλέτικο. Υπάρχει ακόμα ντέρμπι στα αποδυτήρια;

“Πάντα. Κάθε φορά που θυμώνω και χάνω την αυτοκυριαρχία μου, μου λέει “σίγουρα έχεις μεγαλώσει στην Ατλέτικο…” Βλέπεις εκείνοι της Ρεάλ Μαδρίτης θεωρούν τους εαυτούς τους ως κυρίους και εμάς μας συμπεριφέρονται ως παιδιά του δρόμου. Είναι διασκεδαστικό”.

Επ’ευκαιριάς της αναφοράς στους Ισπανούς, στη Γιούβε υπάρχουν οι Γιορέντε και Μοράτα. Ο Γιορέντε όμως διανύει περίοδο αγωνιστικής κρίσης.

“Δεν δίνω βάση σε αυτά που γράφονται για κρίση του Γιορέντε. Κατά τη διάρκεια της καριέρας ενός παίκτη, υπάρχουν τα πάνω και τα κάτω”

Ο παίκτης της Γιουβέντους που σε απασχολεί περισσότερο;

“Θα μπορούσα να πω τον Τέβες, αλλά θα μπορούσα επίσης να κάτσω εδώ και να μιλάω δύο ώρες για τις λύσεις που έχει η Γιούβε στην επίθεσή της. Τέβες, Μοράτα, Γιορέντε, ενώ υπάρχει επίσης η εμπειρία και το κρύο αίμα του Πίρλο στις εκτελέσεις φάουλ”.

Ένα προγνωστικό για το παιχνίδι;

“1-0, θα σκοράρει ο Κασάμι με κεφαλιά…”