ΠΑΟ και ΠΑΟΚ στην UEFA για να μην αγωνιστεί ο Ολυμπιακός στο Champions League?

ΠΑΟ και ΠΑΟΚ στην UEFA για να μην αγωνιστεί ο Ολυμπιακός στο Champions League?

«Κίνδυνος αποβολής του Ολυμπιακού από το Champions League» σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών». Όπως αναφέρεται, υπάρχει κίνδυνος καταγγελίας από ΠΑΟ-ΠΑΟΚ και αποβολή απ’ τη διοργάνωση.

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÓÁËÊÅ(ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ 2012-2013)  OLYMPIAKOS - SCHALKE(CHAMPIONS LEAGUE 2012-2013)

Αναλυτικά το δημοσίευμα αναφέρει :

«Άμεσος είναι ο κίνδυνος να μείνει ο Ολυμπιακός εκτός ομίλων Champions League για τη σεζόν που έρχεται μετά την τροπή που παίρνει η δικαστική διερεύνηση της “εγκληματικής οργάνωσης” στο ποδόσφαιρο.

Το πιο βαρύ όνομα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, οποίος φέρεται να κατηγορείται για ηθική αυτουργία και δωροδοκία-δωροληψία με σκοπό αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις. Μάλιστα το κατηγορητήριο αναφέρει επί λέξει ότι “ο σκοπός επετεύχθη”.

Εφόσον παραμείνει η συγκεκριμένη κατηγορία, τότε είναι βέβαιο πως Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα καταφύγουν στην UEFA επιδιώκοντας τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ώστε αμέσως μετά ο μεν πρώτος της ειδικής βαθμολογίας των play offs να παίξει απευθείας στους ομίλους του Champions League, ο δε δεύτερος στα προκριματικά.

Υπάρχει άλλωστε το προηγούμενο της Φενέρμπαχτσε και του Ολυμπιακού Βόλου που βρέθηκαν εκτός Ευρώπης παλαιότερα όπως και -με συνοπτικές διαδικασίες- η ουκρανική Μέταλιστ Χάρκοβο που απέκλεισε τον ΠΑΟΚ και τελικά τιμωρήθηκε για χειραγώγηση αγώνων.

Οι κανονισμοί λένε ακόμη ότι οι ομάδες που έχουν εμπλοκή στην υπόθεση κινδυνεύουν με υποβιβασμό και από το ελληνικό πρωτάθλημα, εφόσον οι παράγοντές τους παραπεμφθούν σε δίκη για δωροδοκία και δωροληψία».