«Μπορεί παραπάνω ο Ολυμπιακός»

ÌÁÕÑÏÃÅÍÉÄÇÓ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ

Ο Δημήτρης Μαυρογενίδης έχει την πεποίθηση ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να πάει και πιο κάτω από τους “16” του Champions League.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Μαυρογενίδη στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Για την πρόκριση του Ολυμπιακού τη σεζόν 1998/99 σε συνδυασμό με τη φετινή πορεία της ομάδας:

«Ήταν άλλη διαδικασία τότε, με λιγότερες ομάδες και προκρινόταν μόνο ο πρώτος. Στον πάγο και στα χιόνια της Κροατίας είχαμε καταφέρει να πάρουμε την πρόκριση. Η ιστορία συνεχίζεται και ο Ολυμπιακός βελτιώνεται συνεχώς, αφού παίρνει σταθερά προκρίσεις στην επόμενη φάση στην Ευρώπη. Το θέμα είναι να κάνει την υπέρβαση στην Ευρώπη. Θεωρώ ότι ο φετινός Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να κάνει το βήμα παραπάνω».

Για το χθεσινό ματς στο Καραϊσκάκη και τη νίκη επί των Βέλγων:

«Όλη η εικόνα ήταν φυσιολογική. Ναι μεν, η Άντερλεχτ δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον. Πάντα, όμως, έχει κίνητρο να παίζει καλά στην Ευρώπη, αφού οι παίκτες της έχουν το κίνητρο να τους δουν οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι. Ο Ολυμπιακός ήταν φυσιολογικό να είναι αγχωμένος, με τη λεπτομέρεια να κάνει τη διαφορά. Έδειχνε ότι φοβόταν μήπως κάνει κάποιο λάθος και βρεθεί πίσω στο σκορ. Ήταν κυρίαρχος στο παιχνίδι. Η όλη εξέλιξη με τις αποβολές και το γεγονός ότι δεν σκόραρε στα πέναλτι, του δημιούργησε ένα επιπλέον άγχος».

Το δυνατό σημείο των Πειραιωτών

«Αυτό που έχει δημιουργήσει ο προπονητής είναι πως αρκετοί ποδοσφαιριστές μπαίνουν μέσα και δείχνουν έτοιμοι να ανταποκριθούν σε ό,τι τους ζητηθεί. Είναι σημαντικό να υπάρχει ένα ρόστερ 20-22 παικτών να είναι άμεσα στη διάθεση του προπονητή τους. Ξέρουν όλοι τον ρόλο τους και φαίνεται πως το αποδέχονται οι ποδοσφαιριστές. Είναι δύσκολο σε μία ομάδα που έχει στόχους όλοι οι παίκτες να έχουν το ίδιο κίνητρο».

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δείχνει ακόμη πιο επιθετικός

«Αυτό προκύπτει από την εμπιστοσύνη που έχει ο προπονητής στους παίκτες του. Οι ποδοσφαιριστές του δίνουν τη δυνατότητα να ρισκάρει και υπάρχουν ταυτόχρονα παίκτες που μπορούν να καλύψουν την αμυντική λειτουργία της ομάδας. Στο τέλος το ρίσκο του προπονητή του έχει βγει και αυτό είναι σημαντικό».

Για το αν με αυτό τον τρόπο μπορεί να διακριθεί στην Ευρώπη

«Αυτό βγαίνει σε οποιαδήποτε ομάδα. Πρώτα από όλα είναι σημαντικό είναι το υλικό της ομάδας. Ο προπονητής καταλαβαίνει πως μπορεί να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο, με κατοχή μπάλας και δεν κοιτάει να κλέψει κάποιο ματς. Τα τελευταία χρόνια και κυρίως φέτος θέλει α διεκδικεί τη νίκη, παίζοντας ποδόσφαιρο και χωρίς να κλέβει τους αντιπάλους του. Μπορεί να είναι ρίσκο, όμως χωρίς ρίσκο δεν καταφέρνεις τίποτα στη ζωή σου. Έχουμε επικεντρωθεί στη λέξη ρίσκο, που στην ομάδα να μην υπάρχει. Όταν διεκδικείς και θέλεις να πετύχεις κάτι είναι πιο εύκολο με αυτό τον τρόπο να φτάσεις στον στόχο σου. Μην ξεχνάμε ότι έχει το υλικό για να κάνει αυτό που θέλει».