Μάρκο Σίλβα : «Να δείξουμε από την αρχή τις προθέσεις μας» #olydin

Μάρκο Σίλβα : «Να δείξουμε από την αρχή τις προθέσεις μας» #olydin

Ο Μάρκο Σίλβα ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ότι ο Ολυμπιακός με το… καλημέρα θα δείξει στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ, πόσο θέλει το τρίποντο.

marco_silva

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Μάρκο Σίλβα στη συνέντευξη Τύπου:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Έτσι όπως έχει εξελιχθεί ο όμιλος συμφωνείτε ότι αυτός είναι ο αγώνας της χρονιάς για τον Ολυμπιακό; Και αν ναι πως έχετε προετοιμάσει τους παίκτες σας γι’ αυτό το παιχνίδι;»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο τρόπος που προετοιμάζουμε τα παιχνίδια είναι πάντα ο ίδιος. Ούτε η προπόνηση αλλάζει, πάντα κάνουμε τα ίδια πράγματα γιατί αντιμετωπίζουμε με την ίδια σημασία κάθε αγώνα. Δεν πιστεύω ότι είναι καθοριστικό αυτό το ματς. Πιστεύω ότι το ματς που θα καθορίσει το μέλλον μας είναι το τελευταίο. Ξέρουμε ότι θα αυξήσει τις πιθανότητες μας να προκριθούμε, αλλά δεν πιστεύω ότι θα γίνει αύριο αυτό. Πιστεύω ότι το τελευταίο παιχνίδι είναι το καθοριστικό.

Ε: Είναι κλειδί αύριο το να μπορέσει ο Ολυμπιακός να προηγηθεί; Δεν έχει χάσει ποτέ παιχνίδι ο Ολυμπιακός από το 2007 στο Καραϊσκάκη όταν προηγήθηκε.

Α: Πάντα είναι σημαντικό και πάντα βοηθάει μία ομάδα να προηγηθεί. Δεν είναι όμως καθοριστικό. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι εμείς είμαστε προετοιμασμένοι να μπούμε και να βάλουμε ένα γκολ. Αν δεν το καταφέρουμε και το καταφέρει η αντίπαλη ομάδα θα πρέπει να έχουμε τη ψυχική δύναμη να γυρίσουμε το παιχνίδι. Χωρίς να σκεφτόμαστε τι θα συμβεί σε κάθε παιχνίδι είμαστε προετοιμασμένοι για οτιδήποτε συμβεί.

Ε: Η ομάδα δείχνει ασταμάτητη σε Ελλάδα και Ευρώπη. Φοβάστε κάτι από τον αντίπαλο ή πιστεύετε ότι η έκβαση του αγώνα θα κριθεί από την απόδοση της δικής σας ομάδας;

Α: Ο φόβος είναι μία λέξη που δεν χρησιμοποιώ ποτέ και δεν θέλω να την ακούσω ούτε στα αποδυτήρια. Δεν φοβόμαστε κάτι, αλλά ούτε και πιστεύω ότι όλα εξαρτώνται από εμάς. Παίζουμε με έναν δυνατό αντίπαλο. Αυτό που θέλουμε είναι να είμαστε καλύτεροι από τον αντίπαλο στο γήπεδο. Θέλουμε να είμαστε καλύτεροι σε όλα τα σημεία από τον αντίπαλο. Σεβόμαστε τον αντίπαλο, αλλά δεν τον φοβόμαστε και θα πρέπει να είμαστε καλύτεροι από αυτόν.

Ε: Θα θέλατε να μας πείτε αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τον Ερνάνι ή αν έχετε στο μυαλό σας κάτι που δοκιμάστε τελευταία με τον Ιντέγε στα άκρα και τον Φινμπόγκασον στην κορυφή;

Α: Για τα δύο αυτά ερωτήματα θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι αύριο για να μάθουμε την  απάντηση. Και για το αν θα ξεκινήσει ο Ερνάνι και αν θα παίξουμε με δύο επιθετικούς. Πρώτα θα το μάθουν οι ποδοσφαιριστές πως θα παίξουμε στο παιχνίδι.

Ε: Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ματς κατάφερε να ελέγξει το παιχνίδι, χτύπησε στην κατάλληλη στιγμή και δεν φοβήθηκε τον αντίπαλο. Πως φαντάζεστε το αυριανό παιχνίδι και πως κρατάτε την ένταση στις προπονήσεις παραμονές τόσων σημαντικών παιχνιδιών;

Α: Σε σχέση με την ένταση για την οποία μιλήσατε δεν υπάρχει καμία διαφορά με αυτό και τα προηγούμενα παιχνίδια. Αντιμετωπίζουμε τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο και δεν αλλάζουμε τίποτα. Δεν υπάρχει καμία διαφορά στον τρόπο προετοιμασίας του παιχνιδιού. Στο Ζάγκρεμπ η ομάδα μας στάθηκε πολύ καλά κόντρα σε μία ομάδα που δεν είχε χάσει για 50 συνεχόμενα παιχνίδια στην έδρα της. Αυτό λέει πολλά για την επιτυχία της ομάδας. Θα μας δυσκολέψει πολύ, είναι πολύ καλή στις αντεπιθέσεις και επικίνδυνη που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα ανά πάσα στιγμή. Πιστεύω ότι θα είναι κάπως διαφορετικό αυτό το παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε από τη πρώτη στιγμή να δείξουμε τις προθέσεις μας, να επιτεθούμε, να βάλουμε ένα γκολ και να κερδίσουμε τον αγώνα.