Σαβιόλα – Α. Παπαδόπουλος: “Πάντα δίπλα στα παιδιά…”

osfpunicef2

Οι δύο ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, Αβραάμ Παπαδόπουλος και Χαβιέρ Σαβιόλα, έδωσαν το “παρών”, το μεσημέρι της Τρίτης (19/11), στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου), σε εκδήλωση της UNICEF για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού, που είναι την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, και φέτος είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση της βίας κατά των παιδιών. Μάλιστα, απονεμήθηκαν τα βραβεία UNICEF 2013 σε μαθητές και σχολεία που αρίστευσαν και προσωπικότητες που συνέβαλαν σημαντικά στην προώθηση των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Σε ολόκληρο τον κόσμο διοργανώνονται εκδηλώσεις και καμπάνιες με στόχο την ευαισθητοποίηση απέναντι σε κάθε μορφή βίας κατά των παιδιών, ορατή και αόρατη, και την ανάληψη δράσεων ώστε να μπει ένα τέλος στο απαράδεκτο αυτό φαινόμενο.

Στα πλαίσια αυτά, η UNICEF στην Ελλάδα πραγματοποίησε μεγάλη εκστρατεία μέσα από το πανελλήνιο βραβευμένο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης “Τα Παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους”, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας. Τα παιδιά, με την αθωότητα και τον αυθορμητισμό τους, με αφίσες, παραμύθια, βιβλία, και εφημερίδες που ετοίμασαν, στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα για την καταπολέμηση της βίας, του ρατσισμού και των διακρίσεων, ένα μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης σε όλα τα παιδιά του κόσμου.

Να σημειωθεί πως οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Χαβιέρ Σαβιόλα βράβευσαν τα Εκπαιδευτήρια “Μαντουλίδη” Θεσσαλονίκης (Τάξη Β3), που πήραν το πρώτο βραβείο ως το Δημοτικό Σχολείο με την καλύτερη αφίσα!

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Αβραάμ Παπαδόπουλος, δήλωσε: “Ήταν κάτι πολύ όμορφο και πολύ συγκινητικό. Είμαστε πολύ περήφανοι που συμμετέχουμε σε αυτό το τεράστιο γεγονός. Σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια στον πρόεδρο και σε όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού για την πρωτοβουλία αυτή.

Από εκεί και πέρα, εμείς είμαστε περήφανοι γιατί συμμετέχουμε σε όλη αυτή την προσπάθεια, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Σίγουρα θα είμαστε πάντα δίπλα, και ειδικά τα τελευταία χρόνια το έχουμε δείξει αυτό έμπρακτα, σε ανάλογες πρωτοβουλίες και ενέργειες, σε μεγάλα γεγονότα μεγάλα, αλλά και σε άλλα, όπου μας έχουν ανάγκη.

Θα συνεχίσουμε να το προβάλουμε αυτό το γεγονός και να είμαστε πάντοτε δίπλα στα παιδιά. Κι αυτό που θέλουμε και εμείς είναι, εκτός από το ποδόσφαιρο, να προβάλλουμε και τον κανονικό μας εαυτό. Είμαστε μεν ποδοσφαιριστές, αλλά εκτός γηπέδων είμαστε απλοί άνθρωποι και θέλουμε να είμαστε πάντοτε δίπλα και στα παιδιά που μας έχουν ανάγκη και στο πλευρό του απλού κόσμου“.

Από την πλευρά του, ο Χαβιέρ Σαβιόλα υποστήριξε: “Αυτά είναι τελείως διαφορετικά θέματα. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι είναι πολύ πιο σημαντικά. Όλοι μας είμαστε άνθρωποι, έχουμε καρδιά. Ήταν πολύ όμορφο να βρεθούμε σήμερα σε αυτή την εκδήλωση και να δούμε αυτά τα παιδιά να χαμογελάνε.

Γνωρίζουμε όλοι τα προβλήματα που υπάρχουν για διάφορους λόγους στον κόσμο, τα προβλήματα της πείνας, τα προβλήματα της αδικίας απέναντι στα παιδιά. Είμαστε συγκινημένοι που είμαστε εδώ και φυσικά πολύ χαρούμενοι που μπορούμε με αυτό τον τρόπο να βοηθάμε“.

Ο Αργεντινός επιθετικός έχει κάνει ένα σχολείο ποδοσφαίρου στην Ισπανία. Θα σκεφτόταν να πράξει κάτι ανάλογο και στην Ελλάδα είτε μέσω του Ολυμπιακού είτε ως προσωπική πρωτοβουλία; “Υπάρχει μία ποδοσφαιρική σχολή στην Αργεντινή και μία στην Ισπανία. Σημασία έχει να είσαι κοντά στα παιδιά με οποιονδήποτε τρόπο. Μου αρέσει να μπορώ να προσφέρω την υποστήριξη που χρειάζονται. Και με όποιον τρόπο μπορώ, να συνεχίσω να είμαι κοντά τους“, ήταν η απάντηση του 32άχρονου ποδοσφαιριστή.

Πηγή:sport24.gr