Παρουσιάση Σαβιόλα και πρόθεση παραίτησης Μαρινάκη!

994242_596896790355187_1141971691_n

Ο Ολυμπιακός παρουσιάσε τον Σαβιόλα και το παρών εδώσε και ο προέδρος της ΠΑΕ Βαγγέλης Μαρινάκης και επανέλαβε την σκέψη του να αποχωρήσει από την προεδρία του Ολυμπιακού εφόσον παραμείνει “όμηρος” των εισαγγελικών αρχών και εβάλε φρένο στην προπονητολογία.

Αναλυτίκα τα όσα ειπωθήκαν:

H αρχική τοποθέτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη: “Είμαστε χαρούμενοι που παρουσιάζουμε τον Σαβιόλα που είναι κόσμημα για το πρωτάθλημά μας. Κάναμε την υπέρβασή μας. Ολα αυτά που έχει πετύχει στην καριέρα του, η εμπειρία του, οι ικανότητές του, θα μας βοηθήσουν πάρα πολύ σε Ελλάδα και Ευρώπη. Όταν θα είναι έτοιμος θα μας κάνει χαρούμενους μέσα στο γήπεδο“.

Η αρχική τοποθέτηση του Χαβιέρ Σαβιόλα: ”Ευχαριστώ τον πρόεδρο για τα λόγια του. Είμαι ευχαριστημένος που ήρθα σε έναν μεγάλο σύλλογο. Προσπαθώ να ετοιμαστώ για να απολαύσει ο κόσμος τις ικανότητές μου. Ευχαριστώ τον κόσμο, νιώθω ήδη την αγάπη του. Θέλω να του την ανταποδώσω στο γήπεδο“.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού απάντησε στο ερώτημα για την υπέρβαση του Ολυμπιακού με τον Σαβιόλα και το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τον Μίτσελ: “Ηρθαμε εδώ για τον Σαβιόλα και όχι για άλλα ερωτήματα. Τέλος πάντων. Οσον αφορά γιατί κάναμε την υπέρβαση, αυτό που έχει κουράσει όλο τον κόσμο είναι αυτή η καθημερινή μιζέρια.

Και αυτό πρέπει να σταματήσει. Πρέπει ο καθένας μας να δουλέψει, να βάλει το κεφάλι κάτω και να κάνει 5 πράγματα γι’ αυτόν τον τόπο. Και όσοι έχουμε την δυνατότητα πρέπει να κάνουμε την υπέρβαση για να δείξουμε ότι η Ελλάδα υπάρχει. Σχετικά με τον προπονητή.

Πρέπει να σταματήσουν όλα αυτά! Ο Ολυμπιακός όταν ξεκινήσουν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια θα είναι έτοιμος. Εχουμε πολύ καλό υλικό και θα ενισχυθούμε ακόμα περισσότερο. Δεν πρέπει να βγαίνει αυτή η εικόνα. Αν έχουν γίνει πχ δύο λάθη από τον προπονητή εμάς δεν μας απασχολεί. Είμαστε στην προετοιμασία, ήταν πολύ σκληρή και όλα θα είναι έτοιμα όταν πρέπει. Πρέπει να πέσουν οι τόνοι με τον προπονητή! Ας κάνουμε λίγη υπομονή,  υπάρχει χρόνος. Είμαστε 40 μέρες πριν την έναρξη του Τσάμπιονς Λιγκ“.

Ο Σαβιόλα για το αν έχει εγωισμό να δείξει στην Ελλάδα ότι δεν έχει τελειώσει ποδοσφαιρικά: ”Από την πρώτη στιγμή που υπέγραψα το έκανα γιατί έχω κίνητρα. Το σημαντικότερο; Να την βοηθήσω με την εμπειρία μου. Είμαι αποφασισμένος να δουλέψω για να κάνει η ομάδα το κάτι καλύτερο στην Ευρώπη“.

Για το πώς πήρε την απόφαση να έρθει: “Από την πρώτη στιγμή που άκουσα για την πρόταση, σκεφτόμουν ότι είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος. Οταν το σκέφτηκε πιο σοβαρά, το κίνητρο ήταν το Τσάμπιονς Λιγκ και στη συνέχεια με ενέπνευσε η συμπεριφορά των ανθρώπων του Ολυμπιακού”.

Για το γκολ που είχε πετύχει πριν μερικά χρόνια εναντίον του Ολυμπιακού: “Το γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό είναι από τα ωραιότερα της καριέρας μου. Ελπίζω να το έχουν ξεχάσει οι οπαδοί του. Πλέον θα χαίρονται με αυτά που βάζω γι’ αυτούς”, σχολιάζει για το γκολ με τη Μονακό“.

Για τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας στις επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας: “Το πιο σημαντικό σε μια ομάδα είναι το σύνολο και όχι οι μονάδες. Αν είμαστε ενωμένοι, αν είμαστε ένα δεμένο σύνολο θα πετύχουμε. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει“.

Για τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: ‘‘Ναι, ξέρω. Μου έχουν πει ότι πρέπει να κερδίζει αυτά τα παιχνίδια ο Ολυμπιακός“.

Για το ίδρυμα του Ολυμπιακού που σχεδιάζει ο Βαγγέλης Μαρινάκης: ‘‘Το θέμα του ιδρύματος το έχουμε σκεφτεί εδώ και 1,5 χρόνο. Πιστεύω ότι μέσα στο χρόνο θα μπορούμε να το λειτουργήσουμε. Ο Ολυμπιακός βοηθάει ήδη τον κόσμο, αλλά εγώ θέλω να έχει όσο λιγότερο προβολή κάτι τέτοιο. Δεν έχει σημασία να το λες. Μόνο να βοηθάς“.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού επαναλαμβάνει την πρόθεσή του να αφήσει την προεδρία της ομάδας. “Δεν με εκφράζει η Ελλάδα του Κορρέ και της Παπανδρέου”, τονίζει χαρακτηριστικά. “Θα σας ενημερώσουμε σύντομα, αλλά να μην υπάρχει καμία ανησυχία στον κόσμο: Θα είμαστε δίπλα στον Ολυμπιακό!”.

Πηγή:sport24.gr