Μεγάλη μας χαρά να συμμετέχουμε σε αυτή την εκδήλωση

Marinakis-Gerrard

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης με γραπτή του δήλωση αναφέρθηκε στο φιλικό της Λίβερπουλ με τον Ολυμπιακό. Διαβάστε αναλυτικά:

“Ο Στίβεν Τζέραρντ είναι ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον κόσμο, και είναι φανταστικό να βλέπουμε ένα σύλλογο να στηρίζει τον παίκτη με τη σημερινή επετειακή αναμέτρηση μετά από 15 χρόνια παρουσίας του στο σύλλογο. Ακόμα πιο υπέροχο είναι το γεγονός ότι ο παίκτης παίζει για τα χρώματα της ομάδας της γενέτειράς του και καταγράφει τόσες επιτυχίες όπως να φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού του συλλόγου και της εθνικής του ομάδας.

Είμαι φίλαθλος του Ολυμπιακού μια ζωή, όπως ήταν και ο πατέρας μου πριν από εμένα, οπότε γνωρίζω πολύ καλά την περηφάνια και το ιδιαίτερο συναίσθημα να είσαι κομμάτι μιας ομάδας που χαρίζει επιτυχίες στο σύλλογο που υποστηρίζεις με όλη σου τη ψυχή και το σώμα.

Ο Στίβεν επέλεξε τον Ολυμπιακό για την ιδιαίτερη αυτή “αναμέτρηση” για όλα όσα σημαίνει και θα σημαίνει αυτή για τον ίδιο, όμως αισθάνομαι ότι οι δύο σύλλογοι έχουν μια πολύ ξεχωριστή σχέση και ιδιαίτερη απήχηση.

Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα από το λιμάνι του Πειραιά, που αποτελεί πλέον τμήμα της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας, οι φίλαθλοί του φημίζονται ως οι καλύτεροι και οι πιο παθιασμένοι στην Ελλάδα, καθώς δημιουργούν μια φανταστική ατμόσφαιρα στο γήπεδο, και αναμφίβολα αυτό το πάθος και η αφοσίωσή τους αποτέλεσε συχνά τον 12ο παίκτη που με τις επευφημίες του οδήγησε τους ερυθρόλευκους στη θέση του πιο επιτυχημένου συλλόγου στην Ελλάδα με 40 πρωταθλήματα, μαζί με το φετινό.

Συνεπώς, είναι ίσως εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί η Λίβερπουλ FC είναι τόσο δημοφιλής ανάμεσα στους φιλάθλους του Ολυμπιακού και γιατί κι εγώ προσωπικά, όταν ήρθα στο Ηνωμένο Βασίλειο για να ζήσω για μια περίοδο όταν ήμουν νεώτερος, είχα την φυσιολογική τάση να υποστηρίξω τη Λίβερπουλ όπως και κάνω μέχρι σήμερα, καθώς οι δεσμοί και οι ομοιότητες είναι τόσο σαφείς και ισχυροί.

Οι σύλλογοι δέθηκαν ακόμα περισσότερο λόγω των αντίστοιχων τραγωδιών που βίωσαν. Γνωρίζω ότι όλοι οι φίλοι του Ολυμπιακού βρίσκονται απόλυτα στο πλευρό των φιλάθλων στο πλαίσιο της εκστρατείας για την απόδοση δικαιοσύνης για το χαμό των 96 ανθρώπων, καθώς κι εμείς ζήσαμε την τραγωδία της Θύρας 7, στην οποία 21 φίλαθλοι έχασαν τη ζωή τους πριν από λίγο περισσότερα από 30 χρόνια.

Μας γεμίζει με εξίσου μεγάλη χαρά η απόφαση του Στίβεν να δωρίσει τα έσοδα από την αναμέτρηση στο Ίδρυμα Στίβεν Τζέραρντ (StevenGerrardFoundation), μια φιλανθρωπική οργάνωση που βοηθά παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, καθώς ενισχύει και το αίσθημα κοινής κατανόησης μεταξύ μας, αφού και εμείς θα δωρίσουμε τα δικά μας έσοδα σε αντίστοιχες φιλανθρωπικές οργανώσεις στην Ελλάδα προκειμένου να βοηθήσουμε τα παιδιά που έχουν απόλυτη ανάγκη υποστήριξης σήμερα.

Έτσι, όπως προείπα, είναι πάρα πολλοί οι λόγοι για τους οποίους όταν μας ζητήθηκε να συμμετάσχουμε, η απόφαση ήταν πολύ εύκολη και άμεση. θα θέλαμε να συγχαρούμε τον Στίβεν για την καταπληκτική του σταδιοδρομία μέχρι σήμερα και να του ευχηθούμε ένα υπέροχο απόγευμα“.