Τόμιτς: Φάγαμε κράξιμο για τον Μιλουτίνοφ, αλλά τελικά δικαιωθήκαμε

Τόμιτς: Φάγαμε κράξιμο για τον Μιλουτίνοφ, αλλά τελικά δικαιωθήκαμε

Λίγο μετά την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην ΤΣΣΚΑ και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο Μίλαν Τόμιτς μίλησε στα «ΝΕΑ» για την κριτική που δέχθηκαν οι ερυθρόλευκοι όταν εμπιστεύτηκαν τον Σέρβο και την εξέλιξή του σε έναν από τους κορυφαίους σέντερ της Euroleague.

«Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι ο Νίκολα από τρίτος στην ιεραρχία του Ολυμπιακού κατάφερε να γίνει κυρίαρχος και κορυφαίος σέντερ της Ευρωλίγκας. Τον ήξερα από την παρουσία του στην Παρτιζάν και παρακολουθούσα την εξέλιξή του. Όταν ήρθε στον Πειραιά, δεν ήταν ακόμη έτοιμος να αναλάβει ευθύνες και θυμάμαι ότι φάγαμε πολύ κράξιμο, αλλά δεν δίναμε σημασία και στη συνέχεια δικαιωθήκαμε. Βασικά δικαιώθηκε ο ίδιος που δούλεψε πολύ σκληρά για να καλύψει τις ατέλειές του και να γίνει αυτός που έγινε. Δεν απογοητεύτηκε, ξημεροβραδιαζόταν στο γήπεδο και είχε μεγάλη θέληση να πετύχει τους στόχους του», είπε ο Τόμιτς, που ήταν βοηθός του Γιάννη Σφαιρόπουλου, όταν ο Ολυμπιακός επένδυσε στον 20χρονο τότε Μιλουτίνοφ από την Παρτιζάν.

«Ο Νίκολα έδεσε αμέσως με την ομάδα και ως χαρακτήρας. Εκτίμησε πολύ και νιώθει υποχρεωμένος γι’ αυτά που του προσέφεραν ο Ολυμπιακός και η Ελλάδα. Είναι υπάκουος, καλοκάγαθος, ευγενικός, στα αλήθεια ένα διαμάντι που ο καθένας θα ήθελε να έχει στην ομάδα του, στη δουλειά του, στην παρέα του, στην οικογένειά του. Έβλεπα στο πρόσωπό του τον εαυτό μου όταν έφυγα από το Βελιγράδι κι εντάχθηκα στον Ολυμπιακό. Τότε εμένα με είχε βοηθήσει πολύ ο Ζάρκο Πάσπαλι και κάτι τέτοιο ένιωθα ότι έπρεπε να κάνω κι εγώ με τον Νίκολα».