Τέλος εποχής

“Η εποχή των παχέων αγελάδων ανήκει στο παρελθόν και φταίμε αποκλειστικά εμείς για αυτό. Δεν είναι κάθε μέρα Πασχαλιά και είναι βέβαιο ότι, όταν παίζεις με τη φωτιά, κάποια στιγμή θα καείς. Ψἀχνοντας συνεχώς για λαχεία, σε παίχτες και προπονητές, είναι αδύνατον να σου βγαίνουν πάντα και αυτό φάνηκε με τον πιο τραγικό τρόπο” γράφει ο dp11.

campiasco_19Θεωρώ συμβολική αυτή τη φωτογραφία για τη συνέχεια της χρονιάς… Ένας σπουδαίος παίχτης προσπαθεί να μας δείξει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε την επόμενη μέρα, αν θέλουμε να ανακάμψουμε και να ξαναμπούμε στη λεωφόρο των επιτυχιών. Οι μεγάλες ομάδες χτίζονται από σοβαρούς προπονητές και στηρίζονται σε μεγάλους παίχτες, σαν αυτούς που είχαμε την τύχη να δούμε πολλούς με τα ερυθρόλευκα χρώματα τις τελευταίες δεκαετίες.

Όμως, τα τελευταία χρόνια είδαμε την ομάδα μας να μοιάζει με super market, όπου όλα τα προϊόντα είναι αναλώσιμα. Κόσμος πάει κι έρχεται, η αγωνιστική φιλοσοφία είναι ζητούμενο μετά τη φυγή του Βαλβέρδε, ο έγκαιρος προγραμματισμός και ο σοβαρός σχεδιασμός είναι επίσης ζητούμενα. Έτσι δεν γίνεται δουλειά, κύριοι της Διοίκησης…

Δεν έχω καμία διάθεση να ασχοληθώ με τα παχιά λόγια που έχουμε ακούσει κατά καιρούς, από επίσημα στόματα που μιλούσαν εκ μέρους της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Θυμίζω όμως σε αυτούς που τα εκστόμισαν ότι υπάρχει και ο δρόμος της παραίτησης, για όσους διαθέτουν έστω και λίγη τσίπα. Αυτή η ομάδα δεν μπορεί να διοικείται με τη λογική που ισχύει σε οποιαδήποτε ανώνυμη εταιρεία, η οποία απευθύνεται στους πελάτες της. Ούτε με τη νοοτροπία των ηγεμόνων που εξουσιάζουν στην υπηκόους τους.

Αυτή η ομάδα είναι σημαντικό μέρος της ζωής για εμάς, τους πιστούς οπαδούς της… Απαιτούμε σεβασμό από αυτούς που κρατάνε τις τύχες της μεγάλης μας αγάπης στα χέρια τους. Υπάρχει χρόνος για να διορθωθούν αρκετά από τα κακώς κείμενα, έτσι ώστε ο αποκλεισμός από τους ομίλους του Champions League να αποτελέσει μία κακή παρένθεση και όχι η αρχή του τέλους για την ερυθρόλευκη ποδοσφαιρική δυναστεία. Στον ΘΡΥΛΟ δεν αρμόζουν άλλα πέτρινα χρόνια !

 

dp11 – Δημήτρης Παπαχρήστος