«Τρελός» με τον Θρύλο ο Τσικίνιο, θέλει να μείνει… εδώ για χρόνια!

Σε λιγότερο από τέσσερις μήνες, ο Τσικίνιο, κατάφερε να λατρευτεί από τον κόσμο του Ολυμπιακού για την ικανότητα του με τη μπάλα στα πόδια και την ηρεμία που φέρνει στη μεσαία γραμμή. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια μιας κουβέντας που είχαμε, στην media day των Πειραιωτών, τον Μάιο, ο Τσικίνιο δήλωσε στο redking.gr: «Είμαι ένας άνθρωπος που του αρέσει να σκέφτεται θετικά. Σίγουρα, στο ξεκίνημα ίσως δε φανταζόμουνα πως θα φτάναμε μέχρι και τον τελικό, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως είμαι χαρούμενος εδώ. Προσπαθώ κάθε μέρα να κάνω το καλύτερο δυνατό για το κλαμπ και αυτό το σύνολο και όσο περνάνε οι μήνες και οι μέρες, τα πράγματα γίνονται ακόμα καλύτερα για εμένα και για μένα είναι απλό. Θέλω να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό κάθε μέρα για να πετύχει ο Ολυμπιακός τους στόχους του».

Αναφορικά με το ποια ήταν η πρώτη του αντίδραση, όταν άκουσε για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, ο Τσικίνιο τόνισε: «Γνώριζα πως ο Ολυμπιακός είναι η κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα, με πάρα πολλούς τίτλους και μεγάλη ιστορία και όταν ήρθα εδώ, πραγματικά τα πράγματα ήταν πολύ καλά για εμένα, γιατί ήξερα την ομάδα, ήξερα το κλαμπ και όταν έρχεσαι εδώ, είναι καλύτερα από ότι ήξερα».

Επίσης, για τους στόχους της νέας σεζόν, δήλωσε: «Θέλουμε να κερδίσουμε τον τίτλο, να κερδίσουμε όποιο τρόπαιο παρουσιαστεί μπροστά μας και σε προσωπικό επίπεδο, θέλω να μείνω εδώ για πολλά χρόνια και να κάνω το καλύτερο για την ομάδα».

Μάλιστα, σε ερώτηση για το αν ο Ολυμπιακός θυμίζει αρκετά την Μπενφίκα στην οποία και αγωνιζόταν πριν, επεσήμανε: «Ναι, είναι διαφορετικοί σύλλογοι, δε θέλω να συγκρίνω ομάδες, αλλά ναι είναι δύο πολύ μεγάλα κλαμπ. Έχουν και κοινά χρώματα». Εξάλλου, ο Τσικίνιο στάθηκε και στους παίκτες που του έδωσαν πληροφορίες και τον «έψησαν» να έρθει στον Πειραιά και τόνισε: «Ναι, μίλησε με αρκετούς παίκτες, όπως ο Ζιλ Ντίας, μίλησε με παίκτες που έπαιξαν εδώ, για το κλαμπ, για την πόλη και μου είπαν πολλά ωραία πράγματα που με έπεισαν να πω το ναι. Και για να πω την αλήθεια, είναι πολύ καλύτερα από ότι μου τα είχαν περιγράψει».

Πηγή: redking.gr