Τέταρτος μεταξύ κορυφαίων ταλέντων του draft ο Ποκουσέφσκι!

Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι απασχολεί ήδη την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και τραβάει τα βλέμματα, από τον μαγικό κόσμο… Το NBA αποτελεί πάντα τεράστιο δέλεαρ, για έναν νεαρό παίκτη, ειδικά εφόσον επιλεγεί για να πάει σε αυτό, μέσω της διαδικασίας των draft! Ο «Πόκου», μάλιστα, είναι, σύμφωνα με το κορυφαίο Bleacher Report, στη θέση Νο4 με τα διεθνή ταλέντα του επόμενου draft!

Αναλυτικά το δημοσίευμα αναφέρει:

«Το προφίλ του Αλεξέι Ποκουσέφσκι λέει ότι αποτελεί ένα κρυμμένο πολύτιμο πετράδι, δεδομένου πως έχει αγωνιστεί μόνο ένα λεπτό στην Ευρωλίγκα και πέρασε τον υπόλοιπο χρόνο του στη δεύτερη κατηγορία της Ελλάδας. Αλλά επειδή έχει ένα τόσο ασυνήθιστο σετ δεξιοτήτων για ένα 7-footer, οι ομάδες δεν κοιμούνται. Είναι πιθανό να έχει τονιστεί από ομάδες σε όλο το πρωτάθλημα ως ένας παίκτης για να παρακολουθηθει αν δεν επιλεγεί ψηλά.

Έχοντας ένα μοναδικό σετ ικανοτήτων, ο Ποκουσέφκι είχε εντυπωσιακά στατιστικά το περασμένο καλοκαίρι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18, τερματίζοντας το τουρνουά με μέσο όρο 4,0 ασίστ, 4,1 μπλοκ και 1,4 τρίποντα ανά παιχνίδι. Κατά μέσο όρο στην Α2 είχε 3,1 ασίστ, 1,8 μπλοκ και 1,6 τρίποντα και συνέχισε να επιδεικνύει σπέσιαλ ικανότητες στο σουτ, στις πάσες και στο αμυντικό παιχνίδι ψηλά.

Θα είναι ο νεότερος στο Draft, οπότε οι ερωτήσεις σχετικά με το λεπτό κορμί και τα χέρια του δεν είναι τόσο ανησυχητικές όσο σκέφτονται οι θεατές. Βέβαια, εξακολουθεί δυσκολεύεται στην επαφή γύρω από το καλάθι, και δεν είναι πάντα προσηλωμένος σε αμυντική στάση και έτοιμος να συγκρατήσει την ντρίμπλα στην άμυνα.

Όμως, η ικανότητα να σουτάρει είτε σταττικά είτε μετά από σκριν, μαζί με το ύψος του και ικανότητά του να πασάρει και να προστατεύει το καλάθι, κάνουν τον Ποκουσέφσκι ένα πιο δελεαστικό στοίχημα από πολλούς παίκτες του κολεγίου που προβάλλονται στον πρώτο γύρο στα μέσα έως τα τέλη».
Πηγή Gavros.gr