Σαν σήμερα το 2001: “Πέστε κάτω, οε οε οε” (Vid)

Σαν σήμερα το 2001: “Πέστε κάτω, οε οε οε”

Δείτε την εκπομπή μας

22 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από εκείνο το ιστορικό παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια, ένα βράδυ στο οποίο «γεννήθηκε» το «Πέστε κάτω, οε οε οε». Ήταν 10 Γενάρη 2001 όταν ο Ολυμπιακός πήγε στην έδρα της ΑΕΚ για τον πρώτο αγώνα των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.
Ένα ματς, όμως, που διεκόπη μετά την απόφαση των παικτών της ΑΕΚ να προσποιηθούν τους τραυματίες κατ’ εντολή της διοίκησης, ενώ ακολούθησαν και επεισόδια με ρίψη αντικειμένων και είσοδο οπαδών στο γήπεδο!

Ο Νικολαΐδης στο 46’ έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ, γκολ το οποίο, όμως, δεν έπρεπε να μετρήσει, μιας και ο Λάκης στην αρχή της φάσης ήταν εκτεθειμένος.

Λίγο αργότερα, στο 52’, ο διαιτητής Ποντίκης αποβάλλει τον Ζήκο με δεύτερη κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία και ένα λεπτό αργότερα και τον Νικολαΐδη με απευθείας κόκκινη.

Ο Νινιάδης είχε ισοφαρίσει για τον Ολυμπιακό στο 67’ με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή και λίγο αργότερα ακολούθησαν οι «ομορφιές» που αναφέραμε και παραπάνω, που είχαν ως αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα και την τιμωρία της ΑΕΚ.

Κοινώς, «Πέστε κάτω, οε οε οε»…