Ποίος φταίει για αυτό το χάλι του ΟΑΚΑ οεο;

Δεν ξέρουμε ποιος φταίει και γιατί, το μόνο σίγουρο είναι πως ο αγωνιστικός χώρος του ΟΑΚΑ, δεν αποτελεί μέρος τέλεσης αθλητικών δραστηριοτήτων.

Δείτε το Pre-game του τελικού με την ΑΕΚ

Κινδυνεύει η υγεία των ποδοσφαιριστών σε αυτό το χάλι, με τα μπαλώματα και την γενικότερη τραγική κατάσταση.

Η ανακοίνωση της διοίκησης του σταδίου, δεν βοηθάει σε τίποτα επί του πρακτέου, πλην ότι είναι πλέον ολοφάνερο ότι η ΑΕΚ έχει ευθύνες για αυτό που βλέπουμε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Διοίκηση του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών «Σπύρος Λούης», αναφερόμενη σε δημοσιεύματα σχετικά με την κατάσταση του χλοοτάπητα του κεντρικού Σταδίου και για την πλήρη και ορθή ενημέρωση, επισημαίνει τα παρακάτω:

1. Βάσει των σχετικών συμβάσεων παραχώρησης χρήσης του Σταδίου στις ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, η ευθύνη συντήρησης του αγωνιστικού χώρου (χλοοτάπητα), καθ’ όλη την διάρκεια των συμβάσεων έχει αναληφθεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από τις ανωτέρω ΠΑΕ.

2. Οι ΠΑΕ ανέθεσαν την συντήρηση σε ιδιωτική εταιρεία, με υποχρέωση τους την κοινοποίηση στο ΟΑΚΑ «Σπύρος Λούης» επίσημου αντιγράφου της μεταξύ τους σύμβασης.

3. Από την πρώτη στιγμή που οι υπηρεσίες του Οργανισμού διαπίστωσαν πρόβλημα στον χλοοτάπητα, η Γενική Διεύθυνση επικοινώνησε με την εταιρεία συντήρησης και ενημέρωσε εγγράφως τις Διοικήσεις των δύο ΠΑΕ, υπενθυμίζοντας τις υποχρεώσεις τους.

4. Όπως ενημερωθήκαμε από την εταιρεία, υπήρξε σοβαρή μυκητολογική προσβολή και παρουσία μεγάλου πληθυσμού εντόμων, ως συνήθως συμβαίνει αυτή την περίοδο λόγω συνθηκών υψηλής υγρασίας και θερμοκρασίας. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος η εταιρεία ενημέρωσε ότι θα πραγματοποιήσει ψεκασμούς, αερισμό του χλοοτάπητα, ολική επισπορά και αντικατάσταση των περιοχών των τερμάτων με μόσχευμα.

5. Παρά την μη υποχρέωση μας, από την πρώτη στιγμή οι υπηρεσίες του Οργανισμού τέθηκαν στην διάθεση των εμπλεκόμενων, ώστε να συμβάλλουν στην επίλυση του προβλήματος το συντομότερο δυνατό.

6. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την προστασία του χλοοτάπητα και για την αποφυγή περεταίρω καταπόνησής του, το ΟΑΚΑ δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα της ΕΠΟ σχετικά με την δήλωση ουδέτερων εδρών για την διεξαγωγή αγώνων Ευρωπαϊκών Διοργανώσεων UEFA 2020-2021.

7. Ενημερώνουμε, επιπλέον, ότι ουδεμία βλάβη υφίσταται στα υποστηρικτικά συστήματα του Σταδίου.

Η Διοίκηση και η Γενική Διεύθυνση του Οργανισμού θεωρεί πως είναι άκρως μεροληπτικός και αποπροσανατολιστικός ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζεται από μερίδα του Τύπου το θέμα. Αδικεί, μάλιστα, κατάφορα την συνολική προσπάθεια που γίνεται το τελευταίο διάστημα όχι μόνο στο κεντρικό Στάδιο αλλά στο σύνολό του κέντρου (Κολυμβητήριο, Κέντρο Αντισφαίρισης, Κλειστό Γυμναστήριο Αθλοπαιδιών «Νίκος Γκάλης», Ποδηλατοδρόμιο, Προπονητήρια – Στίβος και περιβάλλον χώρος), όταν η μεγαλύτερη αθλητική εγκατάσταση της χώρας δεν είχε τύχει από το 2004 της δέουσας από πλευράς συντήρησης αντιμετώπισης.

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας.»