Πεδουλάκης – «Μπορεί να πάει ψηλά ο Ολυμπιακός»

Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ολυμπιακό – Τι είπε για το Τριφύλλι, το Περιστέρι, αλλά και τις αλλαγές στην ΕΟΚ.

Δείτε την εκπομπή μας

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την επιστροφή του Ολυμπιακού μετά από διάστημα 2.5 χρόνων από την Α1 κατηγορία δήλωσε: «Ο Ολυμπιακός είναι ιστορική ομάδα και θα δώσει τον ανταγωνισμό που έλειπε»

Για την εικόνα του Παναθηναϊκού διευκρίνισε: «Είναι σε πολύ καλό δρόμο, είναι ομάδα που δημιουργείται του καθώς φαίνεται πως του λείπουν δυο κομμάτια. Σίγουρα ήταν μεγάλη απώλεια ο Νέμανια Νέντοβιτς, καθώς είναι ένας ταλαντούχος παίχτης. Ωστόσο χρειάζεται χρόνο και αγώνες για να βρουν ρυθμό οι παίχτες»

Για την παρουσία του ελληνικού μπάσκετ στην Euroleague είπε: «Τα τελευταία χρόνια έχε κάνει βήματα πίσω, έχουμε κάνει βήματα πίσω λόγω οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων, τα οποία έχουν αντίκτυπο στο μπάσκετ. Το μπάσκετ δεν είναι αποκομμένο από την ελληνική κοινωνία. Αλλά είναι πολύ λογικό να έχει μείνει πίσω με τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα»

Για την προσθήκη του Τόμας Γουόκαπ από τον Ολυμπιακό τόνισε: «Με την προσθήκη του Γουόκαπ έχει ενισχυθεί σημαντικά. Θεωρώ πως μετά από 2-3 μήνες θα έχουμε ασφαλή συμπεράσματα»

Για τα σημεία εκείνα που θα κρίνουν τον νικητή του Πρωταθλήματος: «Το πρωτάθλημα θα κριθεί Ιούλιο μήνα, ζούμε σε μια κατάσταση που ο κορονοϊός μπορεί, να αλλοιώσει τον χαρακτήρα των ομάδων. Η ψυχολογία είναι σημαντικό κομμάτι, είναι πολύ νωρίς ακόμα».

Για το εάν είναι ειλημμένη η απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό: «Σίγουρα η απουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου επηρεάζει τον Παναθηναϊκό. Δεν γνωρίζω πως θα πράξει ο Γιαννακόπουλος, είναι δική του απόφαση, τι θα πράξει»

Για την παρουσία του Προμηθέα Πατρών και του Λαυρίου ανέφερε πως: «Είναι πολύ σοβαρός, όπως και το Λαύριο είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο.Το Λαύριο δείχνει, να έχει το δέσιμο και διακατέχεται από οικογενειακό κλίμα, έχοντας κάνει δουλειά μέσα στο γήπεδο. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε την εμπειρία δεν στη χαρίζει κανένας την κατακτάς, είναι ένα πράγμα που δεν αγοράζεται ούτε διδάσκεται»

Για τον νέο πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο, αλλά και τα προβλήματα του ελληνικού μπάσκετ: «Το πρόβλημα είναι στις μικρές ηλικίες με τους νεαρούς και φερέλπεις νεαρούς να μετατρέπονται σε παίχτες. Αναφορικά με τον Βαγγέλη Λιόλιο έχει κάνει πολύ καλό έργο, έχει όλα τα εχέγγυα, να βοηθήσει το μπάσκετ, έχει ζήσει εκ των έσω, είτε ως παράγοντας είτε ως μπασκετμπολίστας, γνωρίζει από διοικητική. Οι εξαγγελίες του είναι πάρα πολύ καλές, οι περισσότερες από αυτές».

Για την εικόνα του Ολυμπιακού σε σύγκριση με πέρσυ είπε: «Ο Ολυμπιακός έχει χτίσει αρκετά καλά με τον Σάσα Βεζένκοφ. Ο Παπανικολάου κάνει όλες τις δεύτερες δουλειές, έχει πολύμορφη δραστηριότητα. Ο Σλούκας έχει τις εμπειρίες, τις εικόνες για τα τελευταία λεπτά. Εάν υπάρχει κάποιο θέμα αυτό είναι στην θέση 5, αλλά είναι καλοδουλεμένη ομάδα, μπορεί να πάει ψηλά»

Για την παρουσία πολλών Ελλήνων προπονητών στο εξωτερικό τόνισε: «Είναι πάρα πολλοί, ο Έλληνας προπονητής δημιουργήθηκε μετά την δεκαετία του ’90. Ανέβηκε μετά το 2000. Οι Έλληνες προπονητές είναι σε πολύ κάλο επίπεδο. Στην Ελλάδα ήρθαν καλοί ξένοι προπονητές, εάν και το κατηγορούσαμε αυτό. Ο Έλληνας προπονητής έχει απάνθρωπη πίεση, ζει αυτές τις πιεστικές καταστάσεις και μέσα από αυτές γίνεται πολύ καλός στο εξωτερικό. Εάν έρχονται καλοί προπονητές δεν είναι κακό. Δεν είναι ότι το ξένο θα μας κάνει κακό. Εάν υπάρχει το μέτρο, βοηθάει και τις δυο πλευρές. Οι ξένοι στην Ελλάδα, όταν υπάρχει μεταναστευτική πολιτική και πάνε καλά ανεβαίνει η τιμή τους»

Για την έλλειψη σχεδίου από το Γ.Σ Περιστερίου ανέφερε: «Ήταν ένας σύλλογος που έδινε διέξοδο σε οικονομικά προβλήματα, ήταν μέσα στο κέντρο του αθλητισμού, να παράγει παιδιά, είχε κουλτούρα, και τεχνογνωσία»

Για τον βαθύτερο στόχο των ομάδων τόνισε: «Στόχος των ομάδων είναι να προσπαθούν, να βγάλουν παιδιά, έτσι ώστε να βγουν χρήσιμα στην κοινωνία»

https://www.to10.gr/basket/basket-league/1832605/pedoulakis-bori-na-pai-psila-o-olybiakos/